Ceriņu smaržas mākonī tinies zvans…

Šodien skan pēdējais skolas zvans mūsu pilsētas 12.klašu skolēniem. Tas ir gan mazliet skumīgs, gan satraucošs, gan priecīgs mirklis – ir gandrīz beidzies ļoti nozīmīgs jūsu dzīves posms.  Jūs esat iemācījušies mācīties, esat ieguvuši draugus visai dzīvei, esat uzcēluši iespējami labu pamatu savai nākotnei. —–

Visus šos gadus jums līdzās ir bijuši vecāki, kuru reizēm nemanāmās, reizēm varbūt mazliet uzmācīgajās rūpēs par jums arī ir daļa no šodienas – būt uz jaunas dzīves sliekšņa, uz jauna pakāpiena. Tāpēc šodien ir arī viņu svētki – redzēt jūs jau tik pieaugušus, lai gan ar tādām pašām baltām lentēm matos un zeķēm kājās, tumšos uzvalkos un baltos kreklos kā pirmajā septembrī pirms gandrīz 12 gadiem.

Skolotāji uzņēmās rūpes par jums, kad jūs ienācāt skolā – no pirmās klases līdz divpadsmitajai viņi jūs ir mācījuši un audzinājuši, ar savu prasīgumu un stingrību palīdzot jums augt un sasniegt jaunas zināšanu virsotnes. Skola kļuva par jūsu otrajām mājām un tāda tā paliks vienmēr, lai kur jūs arī būtu, te jūs vienmēr atcerēsies un ar prieku sagaidīs!

Bet viss, ko jūs jau esat sasnieguši un vēl sasniegsiet – ir atkarīgs tikai no jums! Viss ir jūsu rokās: izvēles, sapņi un to piepildīšana. Galvenais, lai būtu gribasspēks: domāt un plānot, virzīties un darīt, iecerēt un piepildīt, esot ceļā uz katru jauno mērķi! Atcerieties, ka katrs mazais solis tuvina mērķim un pat apstāšanās uz mirkli reizēm ir laba – tā palīdz pavērties apkārt un izlemt par virzienu. Arī šis laiks – starp pēdējo skolas zvanu un izlaidumu – ir laiks izsvērt gūto un ieplānot jauno. 

Vēl tikai eksāmeni, tad izlaidums – un durvis uz plašo pasauli vaļā! Ar stingru un drošu roku veriet tās vaļā un lai aiz tam jūs sagaida ilgoto sapņu piepildījums!

Vispārējās un profesionālās izglītības pārvalde