Kā izkrāsot savu dzīvi…

05.11.2013.

Radošais darbs – tā ir dāvana pasaulei un ikvienam, kas tajā mīt. Neliedziet mums savu ieguldījumu. Dalieties ar to, kas jums ir dots! (S.Presfīlds)

Oktobris šogad mūsu pilsētā kļuva par skolotāju mēnesi – Starptautiskajai skolotāju dienai veltīto pasākumu ciklā „No skolotāja – skolotājam” notika pedagogu hobiju darbu izstāde, svinīgais pasākums, visdažādākās meistarklases. —–
Skolotāji vienmēr ir atvērti jaunām zināšanām, gan apgūstot tās no saviem kolēģiem, gan dāsni dalot tās citiem. Ir jau pierasts, ka skolotāji aicina uz atklātajām stundām savā mācību priekšmetā, uzstājas metodiskajās konferencēs, atklājot amata meistarības nianses, bet šogad tika piedāvāts jauns izaicinājums – novadīt meistarklasi, lai atklātu savus radošos talantus un sniegtu iespēju tos apgūt pilsētas skolotājiem.
No 3.oktobra līdz 31.oktobrim pilsētas izglītības iestādēs un Vispārējās un profesionālās izglītības pārvaldē (VPIP) notiekošajās meistarklasēs varēja apgūt kļavu lapu cepuru gatavošanu, iemācīties daudzveidīgi un radoši darboties ar papīru, darināt rotaļlietas, ziedus no kaprona un rotas no dažādiem materiāliem, strādāt ar mālu, filcēt un dejot līnijdejas.
5.novembrī Vispārējās un profesionālās izglītības pārvaldē uz tikšanos tika aicinātas visas meistarklašu vadītājas. VPIP vadītāja Marina Isupova pateicās skolotājām, kuras atrod laiku gan interesantam vaļaspriekam, kurā var radoši izpausties, gan pieteicās iemācīt ko jaunu un aizraujošu saviem kolēģiem, darot to pilnīgi nesavtīgi.
Vērtējot paveikto, meistarklašu vadītājas atzīmēja, ka piedāvājums bijis neparasts un savu radošo ideju nodošana kolēģiem sniegusi gandarījumu. Skolotājas atzina, ka meistarklašu dalībnieki bija patiesi ieinteresēti un uzmanīgi „skolēni” un pēc nodarbībām viņas uzklausījušas ļoti daudzas pateicības. Vairāk nekā simts skolotāji izmantoja kolēģu interesantos piedāvājumus un apmeklēja meistarklases, dažas pēc individuāliem lūgumiem pat tika novadītas papildus. Aktīvākas meistarklašu apmeklētājas bija tieši pirmsskolas izglītības iestāžu skolotājas, kuras katru jauno apgūto mākslu labprāt izmanto savā darbā ar bērniem. Meistarklašu vadītājas atzina, ka ideja noteikti ir jāturpina un jāattīsta, jo starp skolotājiem ir daudz aizrautīgu cilvēku – to varēja redzēt pedagogu vaļasprieku darbu izstādē Daugavpils Kultūras pilī. Arī izstāde tika atzīta par ļoti izdevušos un skanēja ieteikums rīkot tādas arī turpmāk, varbūt Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejā, lai mūsu talantīgos skolotājus varētu iepazīt vēl vairāk cilvēku.
Tikšanās noslēgumā Vispārējās un profesionālās izglītības pārvaldes Pateicības rakstus par novadīto meistarklasi un pārsteiguma balvas saņēma 11.pirmsskolas izglītības iestādes skolotājas Jeļena Grigorjeva, Gaļina Košlača, Marina Leitāne un Jekaterina Makejeva, Bērnu un jauniešu centra „Jaunība” skolotājas Marina Bojarova, Olga Sverčkauska un Ieva Teikmane, Saskaņas pamatskolas skolotājas Sandra Dimante un Una Gura, Vienības pamatskolas skolotāja Līga Midere – Davidčuka, Daugavpils Valsts ģimnāzijas skolotāja Oksana Petaško, 3.pirmsskolas izglītības iestādes skolotāja Irina Soļina un 13.pirmsskolas izglītības iestādes skolotāja Valentīna Zvīdriņa.

Informāciju sagatavoja:
Vispārējās un profesionālās izglītības pārvaldes
sabiedrisko attiecību speciāliste
Anita Pleša
t.65407434