No pirmsskolas uz sākumskolu bez satraukuma

07.11.2013.

Skolas gaitu sākums ir īpašs laiks katra cilvēka dzīvē, kas tiek ļoti gaidīts un tiek saglabāts atmiņā uz ilgu laiku. Š.g. 31.oktobrī Daugavpils 9.vidusskolā notika pirmsskolas un sākumskolas pedagogu konference „No pirmsskolas uz sākumskolu bez satraukuma”, kuras mērķis bija aktualizēt un veicināt attiecīgo posmu izglītības pēctecību.—–
Vispārējās un profesionālās pārvaldes (VPIP) vadītāja M.Isupova konferences atklāšanā pastāstīja par pirmsskolas un sākumskolas pēctecības sekmēšanu un aktualitātēm. Daugavpils pilsētas 9.speciālās pirmsskolas izglītības iestādes vadītājas vietniece J.Jankovska iepazīstināja klātesošos ar valsts pirmsskolas izglītības vadlīnijām. Par bērnu valodas attīstību pastāstīja Daugavpils Iekļaujošas izglītības atbalsta centra logopēde V.Prokofjeva. Par valodas apguves pēctecības nozīmīgumu un veiktā pētījuma rezultātiem dalībniekus informēja VPIP izglītības metodiķe bilingvālās izglītības jautājumos S.Mickeviča. Vienības pamatskolas psiholoģe T.Laizāne iepazīstināja ar pilsētas vispārizglītojošo skolu 1.klašu skolēnu uzmanības īpatnību pētīšanas rezultātiem.
Konferences dalībniekiem bija iespēja darboties kādā no piecām darba grupām: „Matemācika” (vadītājas I.Deņisova, I.Lukaševiča), „Māksla” (vadītājas I.Kapteine, A.Zubkovska), „Valoda” (vadītājas Ž.Stašāne, I.Miloslavska), „Dabaszinības” (vadītājas I.Zīle, J.Vojevodova), „Bilingvālā izglītība” (vadītājas K.Ivancova, S.Mickeviča). Darba grupās pedagogi iepazinās ar pirmskolas un sākumskolas programmām, mācību metodēm, sasniedzamajiem rezultātiem, darbojās praktiski.
Izvērtējot konferences darbu, pedagogi atzina, ka arī turpmāk ir jārīko pasākumi, lai dalītos pieredzē un tiktos ar speciālistiem.
Konferences dalībniekiem bija iespēja iepazīties ar pirmsskolas iestāžu skolotāju veidotajām didaktiskajām spēlēm un rotaļām.
Paldies Daugavpils 9.viduskolas kolektīvam par viesmīlīgo uzņemšanu!

Konferences materiāli būs pieejami VPIP interneta vietnē www.izglitiba.daugavpils.lv, sadaļā „Metodiskais darbs”.

Informāciju sagatavoja:
Vispārējās un profesionālās izglītības pārvaldes
sākumskolas metodiķe
Iveta Lukaševiča