Interaktīva spēle „I.Ziedoņa „Krāsainās pasakas””

 09.12.2013.

Š.g. 28.novembrī Daugavpils 17.vidusskolā notika interaktīva literārā spēle „Jūras kauja” par I.Ziedoņa krāsainajām pasakām. Daugavpils 17.vidusskolā pulcējās piekto klašu skolēni no Daugavpils Krievu vidusskolas-liceja, Daugavpils 3.vidusskolas, Daugavpils Centra vidusskolas, J.Raiņa Daugavpils 6.vidusskolas, Daugavpils 9.vidusskolas, Daugavpils 10.vidusskolas, Daugavpils 11.pamatskolas, Daugavpils 12.vidusskolas, Daugavpils 13.vidusskolas, Daugavpils 15.vidusskolas, Daugavpils 16.vidusskolas un J.Pilsudska Daugavpils valsts poļu ģimnāzijas.—–
Konkursa sākumā katrai komandai, lai iejustos īstu jūrnieku tēlos, bija uzdāvināts krāsains karodziņš un ceļvedis, ar kuru skolēni ceļoja pa pasaku stacijām. Konkursa dalībnieki ar lielu aizrautību izvēlējās jautājumus un, atbildot uz tiem, bija jūtams sacensību gars, jo ikviena komanda mēģināja būt ātrāka, apsteigt citas un parādīt savas zināšanas par I.Ziedoņa „Balto pasaku”, „Dzelteno pasaku”, „Brūno pasaku”, „Zilo pasaku”, „Zaļo pasaku” un „Sarkano pasaku”. Katra dalībskolas komanda pēc labi paveikta darba saņēma cienastu, dāvaniņas un diplomus par iegūto vietu vai pateicības rakstus par piedalīšanos konkursā.
Pasākuma laikā valdīja sirsnīga un mājīga gaisotne, par ko parūpējās Daugavpils 17.vidusskolas latviešu valodas un literatūras skolotājas I.Hiļmane, J.Storožuka un L.Frolova. Liels paldies visiem par atsaucību un labi pavadīto laiku!

Informāciju sagatavoja:
Daugavpils 17.vidusskolas
latviešu valodas un literatūras skolotāja
I.Hiļmane