Meistarības universitātes „Kā nu bez matemātikas!?…” 1.semestris

 05.12.2013.

Meistarības universitāte „Kā nu bez matemātikas!?…” – ir sešu semināru cikls, kura mērķis ir saprast, kā labāk organizēt starpdisciplinārās mācības.
2013./2014.mācību gada 1.semestrī notika divas nodarbības: „Fizika un matemātika” un „Ķīmija un matemātika”. —–
Daugavpils Valsts ģimnāzijas fizikas un matemātikas skolotāji, kuri vadīja pirmo nodarbību, izstrādāja un prezentēja metodisko materiālu „Starppriekšmetu saikne: fizika un matemātika”, akcentēja problēmas, kas saistītas ar pētniecisko darbu datu apstrādi un kļūdu intervāla noteikšanu, piedāvājot savu risinājumu – programmas Microsoft Excel rīkus. Matemātikas skolotāji izstrādāja uzdevumus, kuri saturiski atbilst fizikas priekšmetam.
Meistarības universitātes otrās nodarbības sākumā (seminārs notika Daugavpils 9. vidusskolā) tika jautāts, vai skolotāji – „studenti” bija mēģinājuši aprobēt iepriekšējā semināra materiālus mācību stundās savā skolā. Vairāki skolotāji atzina, ka materiāls ir ļoti lietderīgs un to piedāvāja skolēniem un citiem kolēģiem. Pārsteigumi nebeidzās! Dalījās pieredzē ne tikai Daugavpils 9.vidusskolas ķīmijas un matemātikas skolotāji, bet savu skatu uz starppriekšmetu saikni „ķīmija un matemātika” un tās veidošanu demonstrēja šīs skolas vidusskolēni. Šoreiz skolēni vadīja nodarbības skolotājiem, atbildēja uz skolotāju jautājumiem. Rezultātā apjautām, kas ir vajadzīgs, lai veiksmīgi risinātu uzdevumus ķīmijā.
Semināru cikla trešā nodarbība notiks 30. janvārī Daugavpils 10.vidusskolā, un tajā dalīsies pieredzē bioloģijas un matemātikas skolotāji.
Meistarības universitātes ietvaros skolotāji oktobrī apmeklēja Zinātnisko centru „AHHAA” (Tartu, Igaunija), kur tika piedāvātas aizraujošas nodarbības, „piedzīvojumi” un veidotas noderīgas iemaņas.

Informāciju sagatavoja:
Vispārējās un profesionālās izglītības pārvaldes
izglītības metodiķe
Jeļena Azareviča
t.65407438