Vai tu zini brāļu Grimmu pasakas vācu valodā?

 02.12.2013.

28.novembrī notika pilsētas pasākums vācu valodā „Brain-ring” 9.-12.klašu skolēniem, kuru organizēja Daugavpils 12.vidusskolas vācu valodas skolotāji. Šogad pasākums bija veltīts brāļiem Grimmiem un viņu pasakām.—–
Konkursa ievaduzdevumā bija jāaizpilda tests, lai apliecinātu zināšanas par brāļu biogrāfiju un viņu pasakām. Pēc tam sekoja darbs ar pasaku ilustrācijām: pēc attēla bija jānosaka pasakas nosaukums un attēlotais fragments. Turpmāk konkurss kļuva sarežģītāks, jo nākamajā uzdevumā piedāvātajā tekstā bija jāaizpilda izlaistās vietas, parādot leksikas zināšanas.
Ļoti interesants bija uzdevums „Vārdu salāti”: no vārdiem un vārdu savienojumiem bija jāizveido brāļu Grimmu pasaku nosaukumi. Vislielāko jautrību izraisīja konkursa pēdējā uzdevuma veikšana: bija jāveic multfilmas „Brēmenes muzikanti” apskaņošana, kuru pēc tam varēja salīdzināt ar oriģinālu.
1.vietu ieguva Daugavpils 9.vidusskolas komanda (skolotāja Olga Gapejenkova), 2.vietu – Daugavpils Valsts ģimnāzijas komanda (skolotāji Renāte Malnace un Olga Osipova), bet 3.vieta tika piešķirta Daugavpils 12.vidusskolas komandai.
Paldies Daugavpils 12.vidusskolas vācu valodas skolotājām Liānai Cecerukai un Veslavai Maļinai par pasākuma organizēšanu un vadīšanu!

Informāciju sagatavoja:
Vispārējās un profesionālās izglītības pārvaldes
izglītības metodiķe
Marija Žilinska
t.65432102