Ceļojums vēsturē – bez laika mašīnas

 18.02.2014.

Muzeji ir cilvēces vēstures glabātāji, tie ļauj mums ceļot laikā un telpā. Protams, var muzejā lēnām apstaigāt vitrīnas ar ļoti seniem un ne tik seniem eksponātiem, izlasot informatīvo materiālu, tomēr cilvēkus arvien vairāk saista mūsdienīgākas izziņas iespējas. Īpaši svarīgi ar vēsturi saistošā veidā iepazīstināt bērnus un skolēnus, ļaujot praktiskā veidā izjust senu gadsimtu gaisotni un iejusties pagājušo laiku noskaņā.—–
Š.g. 18.februārī notika jaunās interaktīvo programmu telpas atklāšana Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejā, kur ar Valsts kultūrkapitāla fonda un Daugavpils pilsētas domes atbalstu tiek īstenots projekts „Interaktīvo muzejpedagoģisko programmu telpas izveide Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejā”. Muzejpedagoģiskās programmas ir netradicionāls, interaktīvs risinājums ikdienā ierastajām mācību stundām. Programmas ir orientētas uz skolēnu aktīvu līdzdarbošanos, tās veidotas, pamatojoties uz muzeja ekspozīciju, krājuma materiāliem un tematiskajām izstādēm. Skolēnu grupas tiek aicinātas uz daudzveidīgām muzejpedagoģiskajām programmām: „Pa senā cilvēka pēdām”, „Viduslaiku bruņinieki un Dinaburgas pils”, „Kas slēpjas aiz krātuves durvīm”, „Atver savu logu krāsu pasaulē”, „Iepazīsim Latgales keramiku”, „Atklātnes pasaule”, „No tējas dzeršanas vēstures”, „Senā skola”, „A.Pumpurs un eposs „Lāčplēsis””, „Es esmu tekstildizaineris”, „Senlatviešu zīmes”, „Pagātnes reveranss”, „Senās rotaļas un rotaļlietas”. 2014.gadā tiks atklātas septiņas jaunas programmas, kuras ļaus iepazīt vēsturiskos objektus un notikumus senatnīgi mūsdienīgā un ērtā muzeja telpā.
Muzejpedagoģiskās programmas ir iespēja skolu un pirmsskolas izglītības iestāžu skolotājiem izmantot bērniem interesantu mācību metodi, savukārt skolēni var dziļāk ielūkoties senos laikos un aktīvi iesaistīties aizraujošās nodarbībās.

Vairāk informācijas: www.dnmm.lv vai pa tālr. 65424155, 20203713.

Informāciju sagatavoja:
Daugavpils pilsētas Izglītības pārvaldes
sabiedrisko attiecību speciāliste
Anita Pleša
t.65407434