Iepazīsim profesijas Daugavpilī!

 07.02.2014.

Nākamnedēļ, 12.februārī, visā Latvijā norisināsies izglītības akcija „Ēnu diena”. Jau ir noslēgusies gan uzņēmēju reģistrācija, gan skolēnu pieteikšanās. Pēc apkopotās informācijas, Daugavpilī skolēniem ir pieejamas 112 ēnošanas vakances 29 dažādos valsts, pašvaldības un privātā sektora uzņēmumos, organizācijās un iestādēs. Savas vakances piedāvā 8 valsts iestādes, 11 pašvaldības iestādes un uzņēmumi, kā arī 10 privātā sektora uzņēmumi.—– 
Daugavpilī piedāvātās vakances aptver samērā plašu nozaru spektru, tiek piedāvāts iepazīt 19 nozaru dažādas profesijas.
Vislielākais piedāvājums un izvēle ir vadības un administrēšanas nozarē – 42 vakances, kur ēnot varēs gan uzņēmuma, iestādes vai struktūrvienības vadītāju, gan personāla speciālistu, biroja administratoru, projekta vadītāju, menedžeri, lietvedi, producentu, ekspertu.
Otrais lielākais piedāvājums ir izglītības, ekonomikas un finanšu nozarēs. Ēnot būs iespējams izglītības iestādes vadītāju, varēs iepazīt tādas profesijas kā sociālais pedagogs, pedagogs – karjeras konsultants, jaunatnes lietu speciālists, finansists, grāmatvedis un banku speciālists.
Iespējas ēnot būs arī tādās nozarēs kā valsts pārvalde, komunikācija un mediji, sociālās un tiesību zinātnes, drošība un glābšana, būvniecība, rūpniecība, transports un loģistika, sociālā palīdzība un psiholoģija, humanitārās zinātnes, māksla un kultūra. Par šo piedāvājumu ir liels prieks, jo tās ir nozares, par kurām skolēniem nav daudz informācijas un priekšstatu, kā norit darba ikdiena, kādi pienākumi un atbildība ir dažādiem šo nozaru speciālistiem.
Lielāks vakanču piedāvājums būtu vēlams tādās nozarēs kā tūrisms, atpūta un viesmīlība, pakalpojumu sfēra, elektronika, telekomunikācijas un enerģētika, informācijas tehnoloģijas, veselības aprūpe un rehabilitācija, lai jaunietim rastos interese par šo nozaru profesijām, par karjeras iespējām šajās nozarēs Daugavpilī.
Tā kā līdz 12.februārim atlikušas vien četras dienas, tad aicinu gan „ēnu devējus”, gan „ēnotājus” rūpīgi sagatavoties, lai gandarījumu un noderīgu pieredzi iegūtu abas iesaistītās puses!

Informāciju sagatavoja:
Daugavpils pilsētas Izglītības pārvaldes
Izglītības atbalsta nodaļas
pedagoģe – karjeras konsultante
Santa Čeirāne
t. 65407437
santa.ceirane@daugavpils.lv