Margaritai Stārastei 100

24.02.2014.

Februārī visā Latvijā tika organizēti dažādi pasākumi, lai atzīmētu izcilās un tautā iemīļotās latviešu bērnu grāmatu autores un ilustratores Margaritas Stārastes 100 gadu jubileju.. Godinot grāmatu autori, arī Daugavpils pilsētas 4.speciālajā pirmsskolas izglītības iestādē 19.februārī norisinājās tematiskā pēcpusdiena „Margaritai Stārastei 100”.—–
Rakstniece ir radījusi neskaitāmus un tautā iemīļotus tēlus, kas ar savu mīļumu ir aizrāvuši un izaudzinājuši vairākas paaudzes.
Kopā ar Margaritas Stārastes mīļuma pilnajiem varoņiem un populāro Zīļuku un viņa draugiem bērni devās ceļojumā pa rakstnieces aizraujošo pasaku takām. Bērniem tika sniegta iespēja paplašināt savu redzesloku un padziļināti iepazīties ar latviešu daiļliteratūru un Margaritas Stārastes grāmatām. Caur dažādām rotaļām un aktivitātēm bērni izdzīvoja pasaku motīvus, kas bērniem sagādāja lielu prieku un gandarījumu. Visi ilustratores radītie tēli ir loti mīļi, sirsnīgi un draudzīgi. Pasakas audzina bērnos labestību, sirsnību, atsaucību un iecietību vienam pret otru. Ar IT palīdzību caur interesantu prezentāciju bērni iepazinās ar autores daudzveidīgo un plašo daiļradi, pasakām un pasaku varoņiem.
Margaritas Stārastes pasākumu sagaidot, kopā ar vecākiem tika organizētas radošā darbnīca bērnu māksliniecisko spēju attīstīšanai. Bērni un vecāki ar lielu prieku radoši darbojās dažādās tehnikās: zīmēja, līmēja un veidoja, kā rezultātā tapa ļoti sirsnīga, interesanta un krāsaina izstāde pēc mākslinieces pasaku motīviem.

Informāciju sagatavoja:
Daugavpils pilsētas
4.speciālās pirmsskolas izglītības iestādes
vadītājas vietniece
Lilita Pudāne