Olimpiskā nedēļa pirmsskolā

24.02.2014.

Soču olimpiskās spēles ir iedvesmojušas Daugavpils pilsētas 3.pirmsskolas izglītības iestādes pedagogus un bērnus, tādēļ no 19.februāra līdz 21.februārim iestādē notika Olimpiskā nedēļa. Šajā laikā bērni iepazinās ar olimpisko spēļu vēsturi un simboliem, uzzināja daudz jauna par ziemas olimpisko spēļu sporta veidiem un to, kādos sporta veidos uzstājas Latvijas olimpieši.—–
Iestādē tika organizēta bērnu radošo darbu izstāde „Olimpiāde 2014”. Darbus izstādei zīmēja, līmēja un meistaroja visu vecuma grupu bērni. Pat paši mazākie bērni tagad zina tādu sporta veidu kā bobslejs un to, kā izskatās bobs. Olimpiskie riņķi, simboli un sportisti dažādos ziemas sporta veidos tika attēloti ar lielu izdomu un rūpību.
Nedēļas pēdējās divas dienas bija laiks, kad bērni varēja parādīt, cik daudz viņi zina par olimpiskajām spēlēm. Mūsu audzēkņiem bija iespēja iejusties gan sportistu, gan līdzjutēju lomās. Paralēlā vecuma grupu bērni sacentās improvizētos ziemas sporta veidos – biatlonā, bobslejā, hokejā, slēpošanā. Protams, bija arī olimpiskā uguns un spēļu talismans, komandu sveicieni, mīklas un rotaļas par sportu un pats galvenais – sporta stafetes. Komandu kapteiņi parādīja savas zināšanas un atjautību, bet komandas – saliedētību un sporta azartu.
Iestādes pedagogi ar lielu izdomu gatavojās olimpiskajai nedēļai, un tāpēc sporta pasākumi sagādāja bērniem lielu prieku, pozitīvas emocijas un pārdzīvojumus. Bērni spēja parādīt, cik draudzīgi prot sacensties un virzīties pretī vienam mērķim – komandas uzvarai. Protams, mūsu spēlēs uzvarēja draudzība, kas īstā olimpiādē nav iespējams. Katrs bērns saņēma speciāli šim pasākumam izgatavotu medaļu. Visi iestādes darbinieki guva lielu gandarījumu par organizēto pasākumu bērniem. Sports mūsdienu bērniem ir ļoti nepieciešams, bet mūsu kā pirmsskolas izglītības iestādes uzdevums ir nostiprināt bērnu veselību un veicināt viņu fizisko attīstību.
Priecājamies par mūsu sportistu panākumiem Soču olimpiādē un gribam cerēt, ka arī no tagadējiem pirmsskolēniem ar laiku izaugs olimpiskie čempioni!

Informāciju sagatavoja:
Daugavpils pilsētas
3.pirmsskolas izglītības iestādes
vadītāja
Žanna Stašāne