Skolēnu radošo darbu konkurss „A Letter To Santa”

05.02.2014.

ASV Informācijas centrs sadarbībā ar Vispārējās un profesionālās izglītības pārvaldi Daugavpils vispārizglītojošo skolu 5.klašu skolēniem organizēja radošo darbu konkursu „A Letter to Santa”. Konkursa mērķis bija atklāt skolēnu radošās spējas, sasaistīt tās ar apgūtajām valodas zināšanām, veicināt skolēnu interesi par angļu valodu un pilnveidot saskarsmes kultūru.—– 
2013.gada nogalē Daugavpils 9.vidusskolā notika konkursa pasākums. Bērni no desmit Daugavpils skolām tikās ar Salavecīti un Sniegbaltīti, kuri apņēmās bērnu rakstītās vēstules un svētku atklātnītes nogādāt Santa Klausam uz Ameriku. Lai neapmaldītos ceļā, bērni viņiem iemācīja svarīgākos angļu valodas vārdus, frāzes un teikumus. Konkursam tika iesniegti 22 darbi – vēstules un svētku atklātnītes.
2014.gada 27.janvārī Latgales Centrālās bibliotēkas lasītavā notika konkursa noslēguma pasākums, kurā tika nominēti un apbalvoti konkursa „A Letter to Santa” dalībnieki. Pasākuma gaitā bērni apskatīja bibliotēkas telpas, iepazinās ar bibliotēkas sniegtajiem pakalpojumiem un piedalījās radošajās aktivitātēs. Visi konkursa darbi tika atzinīgi novērtēti un balvas saņēma katrs konkursa dalībnieks, bet godpilno pirmo vietu ieguvēji konkursā bija: Līna Ņikitina un Katja Fjodorova (Daugavpils Krievu vidusskola-licejs), Lana Volodko (J.Pilsudska Daugavpils valsts poļu ģimnāzija), Jeļizaveta Pozdejeva (Daugavpils Saskaņas pamatskola), Poļina Gribova (Daugavpils 15.vidusskola), Melisa Potapova (Daugavpils Vienības pamatskola) un Poļina Timofejeva (Daugavpils 9.vidusskola).
Paldies radošo darbu autoriem par oriģinālajām idejām un dāvāto svētku sajūtu! Vēlam radošus panākumus arī turpmākajos konkursos!

Informāciju sagatavoja:
ASV Informācijas centra koordinatore
Natālija Oševerova
t.65422483
natalija.oseverova@lcb.lv