Skolu un pirmsskolas izglītības iestāžu pieredzes apmaiņas semināri pilsētā

24.02.2014.

Š.g. 19.februārī Daugavpils pilsētas 13.pirmsskolas izglītības iestādē „Saules zaķis” tika organizēts pieredzes apmaiņas seminārs, kas veltīts tēmai „Skolas un pirmsskolas mācīšanas un mācīšanās prasmju pēctecības nodrošināšana”. Pasākumu apmeklēja Daugavpils skolu direktori un pirmsskolas izglītības iestāžu vadītājas. Viesus sagaidīja un ar himnu sveica paši mazākie saules zaķēni.—–
Pirmsskolas izglītības iestāde darbojas Comenius projektā, līdz ar to viesi tika iepazīstināti ar integrēto rotaļnodarbību jaukta (vidējā un sagatavošanas) vecuma grupā „Mēs Eiropā”, kuras laikā bērni rādīja savas zināšanas par Eiropas valstīm, to nacionālajām īpatnībām – ģeogrāfiju, ēdieniem, dejām, kultūru, simboliem u.c. Nodarbību vadīja pirmsskolas skolotājas Iveta Čamane un Oksana Vigule. Skolotājas parādīja, kā pirmsskolā notiek bērnu motivēšana izzināt, pētīt, darboties un gatavoties skolas gaitām.
Pēc nodarbības vērojumiem pasākuma dalībniekiem tika dota iespēja piedalīties atklātā diskusijā, kurā tika aktualizētas dažādas pirmsskolas un skolas sadarbības formas, lai nodrošinātu pēc iespējas vieglāku bērna pāreju no vienas izglītības pakāpes uz nākamo. Skolu un pirmsskolas pārstāvji savstarpēji dalījās savā pieredzē.
Cerēsim, ka spēsim stiprināt mūsu sadarbības saites un rīkot dažādus pieredzes apmaiņas pasākumus arī turpmāk.
Paldies visiem par atsaucību!

Informāciju sagatavoja:
Daugavpils pilsētas
13.pirmsskolas izglītības iestādes
vadītājas vietniece
Aiva Drancāne