No bērnudārza līdz skolai

07.03.2014.

Š.g. 27.februārī Saskaņas pamatskolas un Vienības pamatskolas direktores un pirmsskolas iestāžu vadītājas apmeklēja 18.pirmsskolas izglītības iestādi, lai semināra „Skolas un pirmsskolas mācīšanas un mācīšanās prasmju pēctecības nodrošināšana” ietvaros iepazītos ar mācību procesa gaitu un bērnu sagatavošanu skolai.—–
Tika piedāvātas nodarbības divās grupās. Sagatavošanas grupā pirmsskolas skolotāja Inessa Drugoveiko aizraujošā formā rādīja apmācošo ceļojumu „Pastaiga uz zoodārzu”, kurā tika akcentēta matemātiku. Skolotāja ar bērniem atkārtoja jau iegūtās zināšanas un apguva jaunu vielu – kā veidojas skaitļa 10 sastāvs. Tālāk ceļojuma laikā tika uzcelta māja dzīvniekiem, un katrs bērns tajā ievietoja savu uzzīmēto zoodārza iemītnieku.
Apmācošais un attīstošais darbs tika organizēts vecākajā grupā, kur pirmsskolas skolotāja Evita Divanovska rādīja rotaļnodarbību „Uz pasaku valstību”. Bērnos radot pozitīvu noskaņojumu ar rotaļām un dziedāšanu, skolotāja veidoja lasītprasmes iemaņas un zināšanas.
Pēc nodarbībām skolu un pirmsskolas pārstāvji pateicās iestādes pedagogiem par dalīšanos pieredzē.
Paldies par piedalīšanos un ceram, ka mūsu audzēkņi veiksmīgi iekļausies skolas dzīvē!

Informaciju sagatavoja:
Daugavpils pilsētas
18.pirmsskolas izglītības iestādes
vadītājas vietniece
I.Spirina