Skola ciemojas pirmsskolā

19.03.2014.

Jau pašā 18.marta rītā Daugavpils pilsētas 3.pirmsskolas izglītības iestādē valdīja jauks noskaņojums, notika rosība un bija jūtams neparasts satraukums… Šajā dienā mūsu bērni un pedagogi gaidīja ciemos viesus – 16.vidusskolas sākumskolas skolotājas. Starp mūsu izglītības iestādēm jau daudzus gadus ir cieša sadarbība.—– Sākumskolas skolotāji vienmēr ir gaidīti ciemiņi uz vecāku sapulcēm 5 – 6 gadus veco bērnu grupās. Arī mūsu iestādes pedagogi rudenī apmeklēja stundas 16.vidusskolas 1.klasēs un kopā ar kolēģēm no 5.un 7.pirmsskolas izglītības iestādēm ņēma aktīvu dalību „Apaļā galda” diskusijā, apspriežot pēctecības problēmas skolas un pirmsskolas darbā, ar bērnu kvalitatīvu sagatavošanu mācībām 1.klasē saistītus jautājumus.
Lai tuvāk iepazīstinātu viesus ar mūsu pirmsskolas iestādes darbu, mēs piedāvājām apmeklēt rotaļnodarbības divās sagatavošanas grupās un vienā vecākajā grupā. Nodarbību laikā bērni aktīvi stāstīja, skaitīja, lasīja, rēķināja, konstruēja, veica eksperimentus un rotaļājās ar Viltīgo Lapsu un Gudro Pūci. Palīdzēja tiem šajā darbā mūsu iestādes zinošie un pieredzes bagātie pedagogi – Raisa Vanaga, Gaļina Deruka un Svetlana Ivanova.
Pasākuma turpinājumā 16.vidusskolas skolotājas pozitīvi novērtēja mūsu iestādes pedagogu darbu un bērnu sagatavošanas mācībām skolā augsto līmeni, kā arī prasmīgu rotaļpaņēmienu izmantošanu mācību procesa laikā pirmsskolā. Diskusija skāra arī jautājumus: darbs ar bērniem, kuriem ir uzmanības deficīta sindroms; mūsdienu ģimeņu problēmas, kuras ietekmē pirmsskolas programmas apguvi un turpmāk arī veiksmīgu skolas programmas apguvi.
Mūsu iestādes kolektīvs ir pateicīgs visiem pasākuma dalībniekiem un 16.vidusskolas bilingvālās izglītības koordinatorei Inesei Suhānei par palīdzību tikšanās organizēšanā!

Informāciju sagatavoja:
Daugavpils pilsētas
3.pirmsskolas izglītības iestādes
vadītāja vietniece
Marina Pavlova