Mēs – Lielās talkas 2014 dalībnieki!

28.04.2014.

Š.g. 25.aprīlī Daugavpils pilsētas 22.pirmsskolas izglītības iestādes sagatavošanas grupa, atsaucoties pilsētas Komunālās saimniecības pārvaldes aicinājumam, piedalījās Lielajā talkā. —–Mēs bijām izvirzījuši šādus mērķus: praktisko – savākt atkritumus tuvākajā apkārtnē (uz ielas un meža apkaimē) un pedagoģisko – mācīties šķirot atkritumus un saudzēt dabu.
Talkai bijām sākuši gatavoties jau iepriekš, izrunājot ar audzēkņiem par pasākuma svarīgumu, dabas piesārņošanu, par atkritumu šķirošanu, noformējot attiecīgus maisus stiklam, iepakojumam un plastmasai. Kopīgiem spēkiem tapa pat plakāts, ar kuru bērni gāja uz talku. Tas deva pasākumam sava veida svinīguma un svarīguma sajūtu. Katram gribējās paturēt plakātu, un tas, kam bija tas gods, jutās lepns.
Mūsu mikrorajons Križi atrodas meža zonā un tiek uzskatīts par vienu no tīrākajām vietām Daugavpilī, tomēr šoreiz mums darba bija daudz: atradām gan stikla pudeles, gan sulu pakas, pat vecus cimdus.
Pilnus maisus gan nesavācām, toties pozitīvu emociju un kopīgā darba apvienojošā spēka sajūtu saņēmām. Izsakām pateicību vecākiem par atbalstu bērniem, gatavojoties šim pasākumam!
Uzskatām, ka mums izdevās kaut mazliet padarīt savu pilsētu sakoptāku!

Informāciju sagatavoja:
Daugavpils pilsētas
22.pirmsskolas izglītības iestādes
vadītājas vietniece
Renāte Jakovļeva