Pirmsskolas un sākumskolas pieredzes apmaiņas pasākums

03.04.2014.

Daugavpils pilsētas 4.speciālajā pirmsskolas izglītības iestādē š.g. 2.aprīlī tika organizēts pirmsskolas un sākumskolas pēctecības pieredzes apmaiņas pasākums. Atklātā pasākuma ietvaros vispārizglītojošo skolu skolotāji un speciālisti varēja ieskatīties pirmsskolas izglītības mācību procesā, lai veicinātu efektīvāku sadarbību un pēctecības nodrošināšanu starp skolu un pirmskolu, kā arī sniegtu savu redzējumu un ieteikumus šajā jomā.—–
Savā pieredzē dalījās divas pirmsskolas izglītības skolotājas. Sagatavošanas grupas skolotāja I.Zosiņeca rādīja integrētu rotaļnodarbību ar matemātikas dominanti, ar daudzveidīgām metodēm un paņēmieniem atklājot bērnu skaitīšanas, rēķināšanas un loģiskās domāšanas prasmes. Skolotāja-logopēde N.Čerņihoviča rādīja runas attīstības nodarbību ar korekcijas elementiem vecākās grupas bērniem ar valodas traucējumiem. Caur pavasara noskaņām un tuvākās apkārtnes iepazīšanu skolotāja sniedza ieskatu bērnu lasītprasmes, rakstītprasmes un pareizas skaņu izrunas iemaņu veidošanā.
Pasākuma noslēgumā pedagogi piedalījās diskusijā, kurā skolu pārstāvji pauda atzinību par pirmsskolas izglītības skolotāju sistemātisko ikdienas darbu un lielo ieguldījumu bērnu izaugsmes un attīstības veidošanā. Skolotājas pozitīvi novērtēja bērnu augsto zināšanu līmeni un praktiskās dzīves iemaņas, kas ļoti noderēs bērniem turpmākajās skolas gaitās.
Sakām lielu paldies visiem, kas piedalījās pasākuma organizēšanā un vispārizglītojošo skolu pārstāvjiem par atsaucību un sadarbību!

Informāciju sagatavoja:
Daugavpils pilsētas
4.speciālās pirmsskolas izglītības iestādes
vadītājas vietniece
Lilita Pudāne