Teātra nedēļas atskaņas

24.04.2014.

Daugavpils pilsētas 22.pirmsskolas izglītības iestādē aprīlī Teātra nedēļas ietvaros bērniem bija iespēja tuvāk iepazīties ar teātra mākslu. Mūsu pedagogi rotaļnodarbībās stāstīja, kas ir teātris, ar ko sākas teātris, kādi teātra veidi var būt. Mūzikas skolotāja rādīja prezentāciju par teatrālo dzīvi.—– Audzēkņiem, protams, bija radīti arī visi apstākļi, lai iejustos teātra izrādes apmeklētāja lomā. Laikam vispatīkamākais brīdi bija tad, kad bērni gāja uz izrādi ar biļetēm rokās, meklējot zālē savu rindu un vietu, dzirdēja tradicionālos trīs zvanus pirms izrādes sākuma.
,,Teātra” zālē bērni vairākas dienas pēc kārtas redzēja dažāda veida teatrālos uzvedumus. 8.aprīlī
ar savu iestudējumu atnāca mūsu draugi – jaunatnes kluba „Križi” audzēkņi, kuri šoreiz rādīja divas pasakas – „Lapsa- skolniece” un „Zaķīša tante”. 9.aprīlī pie mums ciemos bija atbraucis muzikālais teātris „Varavīksne” ar savu iestudējumu „Mans mīļais „mapa” – par cālēnu un viņa neparastajiem vecākiem Lapsu un Vilku. 10.aprīlī, iepriekšējās dienas iedvesmoti, aktieru lomā bija iejutušies mūsu pedagogi un rādīja bērniem brīnišķīgu pasaku „Zaķīšu pirtiņa”. Visiem ļoti labi pazīstama pasaka, bet cik interesanti bērniem to vēlreiz paskatīties, ja uz skatuves spēlē grupas skolotāja vai auklīte. Bērni bija īpaši sajūsmināti par to, ka, piemēram, skolotāja Olga šoreiz nav nemaz skolotāja, bet gan drošais Gailis, kurš padzina Lapsu, bet auklīte Anastasija dažreiz mēdz būt par drošsirdīgo Lāci, kuram tomēr neizdevās padzīt Lapsu.
23.aprīlī Teātra nedēļu noslēdza mūsu sadarbības partneri un labi draugi – DU studenti, un mūsu audzēkņiem bija iespēja iepazīties ar vēl vienu teātra veidu – leļļu teātri. Studentes atbrauca ar iestudējumu krievu un latviešu valodā „Namiņš” („Теремок”). Jāatzīmē, ka bērni ļoti emocionāli reaģēja uz šo iestudējumu – kā gan citādi, ja studentes atbrauca ar pašu rokām taisītām dekorācijām, muzikālajiem instrumentiem un roku lellēm. Protams, ka tajās bija ielikta topošo skolotāju dvēsele un siltums, bērni to uzreiz jūt.
Liels paldies Jeļenai Badjanovai un viņas studentēm, muzikālajam teātrim „Varavīksne”, jaunatnes kluba „Križi” jauniešiem, mūsu iestādes pedagogiem par bērniem sagādātajām pozitīvajām emocijām!

Informāciju sagatavoja:
Daugavpils pilsētas
22.pirmsskolas izglītības iestādes
vadītājas vietniece
Renāte Jakovļeva