Daugavpils 15.vidusskolas meitenes uzvarēja LAVSA video konkursā „My country/town/village…”

 22.05.2014.

Marta beigās Latvijas angļu valodas skolotāju asociācija (LAVSA) izsludināja videokonkursu  Latvijas 7.–12.klašu skolēniem „My country/town/village…”, kur 2 minūšu ilgā filmā bija jāpastāsta par savu pilsētu vai valsti, skolēnu dzīvi un, pats galvenais, par  iespējām pilnīgot savas angļu valodas prasmes. Tas ieinteresēja 12.a klases skolnieces Nadeždu Fjodorovu un Renāti Novicku no Daugavpils 15.vidusskolas.—– Veselu nedēļu meitenes strādāja pie filmas veidošanas. 2 minūšu filma it kā nav gara, bet tik īsai filmai ļoti rūpīgi un smalki jāpārdomā saturs. Darbs bija jauns un aizraujošs, atsevišķi bija jāstrādā gan pie audioieraksta, gan video, gan grafikas. Meitenēm šis process ļāva iejusties filmas producenta lomā, jo, atbilstoši konkursa nolikumam, par filmu bija jābalso līdzjutējiem internetā.

Protams, darbus vērtēja arī konkursa žūrija – LAVSA pārstāvji no visas Latvijas. Informatīvajā vēstulē no LAVSA bija teikts, ka kopumā konkursā piedalījās 57 autori ar 29 videofilmām. Par filmām internetā nobalsoja 179 skatītāji. Galvenais pārsteigums tomēr bija  tas, ka meitenes uzvarēja, lai gan angļu valodas olimpiāžu laureātes abas nekad nav bijušas.

Konkursa noslēguma pasākums notika Rīgā, LU telpās, 14.maijā 13.Starptautiskās studentu pētnieciskās konferences ietvaros. Pasākums noritēja augstā līmenī, bet  meitenes godam prezentēja savu filmu. Nadežda Fjodorova atceras: „Pirms brauciena mēs ļoti nervozējām, jo mūs gaidīja grūts uzdevums – prezentēt izveidoto filmu. Tas bija ļoti satraucoši, bet mēs bijām labi sagatavojušās, un, kad iznācām auditorijas priekšā, bailes pazuda. Viss bija vienkārši burvīgi. Neskatoties uz to, ka tas viss prasīja no mums lielu izturību, brauciens mums ļoti patika, un mēs esam priecīgas, ka varējām atstāvēt ne tikai mūsu skolas, bet arī mūsu pilsētas godu.”

Tas bija viens no tiem piedzīvojumiem, kurš paliks atmiņā uz ilgu laiku, īpaši tāpēc, ka viss notika tieši pirms Pēdējā zvana pasākuma.

Informāciju sagatavoja:

Daugavpils 15.vidusskolas

direktora vietniece izglītības jomā 

Ludmila Iļiško