Daugavpils muzejs aicina apmeklēt „Kaķu namu”

10.05.2014.

Š.g. 12.maijā plkst. 14.00 Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejā (Rīgas ielā 8, Daugavpilī) tiks atklāta rotaļlietu meistares Innas Smirnovas darbu izstāde „Kaķu nams”. Meistares darinājumi būs skatāmi līdz 15.jūnijam.—–
Inna Smirnova piedzimusi 1964.gadā Šliselburgā (Krievija), 1986.gadā absolvējusi Ļeņingradas Valsts Universitātes matemātikas- mehānikas fakultāti, bet pašlaik strādā par programmētāju lielā ķīmijas uzņēmumā Igaunijā.
Ar tekstila leļļu gatavošanu I.Smirnova nodarbojas no 1989.gada. Sākumā izgatavotās lelles bija aizkustinošas dāvanas draugiem un tuviniekiem. Pakāpeniski tas izveidojās par nopietnu aizraušanos.
Pirmā izstāde ar Innas Smirnovas izgatavoto leļļu piedalīšanos notika 2007.gadā Igaunijas pilsētā Kohtla-Jarvē, kur pašlaik dzīvo māksliniece.
No 2009.gada Inna ir Autorleļļu un rotaļlietu meistaru Baltijas Ģildes biedre. Šobrīd viņa jau ir piedalījusies vairākās starptautiskās izstādēs.
Savos darbos autore lielu uzmanību pievērš formām un detaļām. Katra izgatvotā lelle ir unikāla, ar savu izteiktu individualitāti. Starp izstādes eksponātiem ir gan interjera lelles, gan raksturlelles. Īpaša vieta autores radošajā darbībā ir lellēm-kaķiem, un izstādē „Kaķu nams” tās tiek parādītas visā to dauzveidībā.

Informāciju sagatavoja:
Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzeja
komunikācijas un sabiedrisko attiecību galvenā speciāliste
Nataļja Ivanova
65424155, 20203713
natalja.ivanova@daugavpils.lv