Māmiņas un vecmāmiņas – visskaistākie ziedi pasaulē!

16.05.2014.

Laikā, kad visu zemīti pārklāj ziedošo ābeļziedu smarža, kad visapkārt ir silti un patīkami, tiek svinēti vismīļākie un vissirsnīgākie gada svētki – Mātes diena. Daugavpils pilsētas 9.speciālās pirmsskolas izglītības iestādes bērni kopā ar grupu skolotājām radīja neaizmirstamus svētkus savām mīļajām māmiņām un vecmāmiņām.—–

Saulīt’ silta, māmiņ’ jauka –
Abas vienu labumiņu:
No saulītes silti rīti,
No māmiņas mīļi vārdi.
(L.t.dz.)

Lai iepriecinātu savas dārgās māmiņas un vecmāmiņas, bērni jau laicīgi gatavojās svētkiem. Pirms svētku dienas grupiņas sadarbībā ar bērnu vecākiem organizēja foto izstādes, kur tika apskatīti interesanti mirkļi, ko bērni pavada kopā ar savu ģimeni. Katrs bērns rādīja savas fotogrāfijas, pastāstot krāsainākos piedzīvojumus no savas dzīves. Gatavojoties Māmiņu dienai, katrā grupā tika veidotas apsveikumu kartītes un puķītes no dažādiem materiāliem un ielūgumi. Kā pārsteigumus bērni savām māmiņām un vecmāmiņām bija sagatavojuši ne tikai skaistus dzejolīšus un dziesmas, bet arī teatralizētus priekšnesumus, kuros bērni iejutās pasaku tēlos. Ar emocionālu priekšnesumu bērni radīja svētku noskaņu, un vislielākais prieks bija redzēt laimīgus bērnus kopā ar savām māmiņām un vecmāmiņām.
Māmiņu maigie pieskārieni, sapratne, mīlestība, labie vārdi un drošais plecs ir tas, kas dara laimīgu ikviena bērniņa sirsniņu. Paldies, mīļās māmiņas un vecmāmiņas, ka Jūs esat līdzās!

Informāciju sagatavoja:
Daugavpils pilsētas
9.speciālās pirmsskolas izglītības iestādes
vadītājas vietniece
Anita Laurena