Pa dinozauru pēdām

30.04.2014.

Š.g. 25.aprīlī Daugavpils 10.vidusskolā notika tradicionālais konkurss –spēle „Pa dinozauru pēdām”. Konkursā piedalījās pilsētas skolu 5.klašu skolēnu komandas. Jau vairākus gadus pēc kārtas par šī pasākuma aktīviem dalībniekiem ir kļuvušas 3.,6.,9.,17.vidusskolas , Krievu vidusskolas-liceja un pašmāju komandas.—–
Pirms spēles skolas viesi ciemojās mūsu skolas zoodārziņā. Pēc zoodārza apmeklēšanas, pozitīvi uzlādēti, ciemiņi sāka ceļojumu pa stacijām. Viņus gaidīja četri pārbaudījumi.
Vispirms konkursa dalībnieki tika iepazīstināti ar dabu un neparastām būtnēm – dinozauriem, kas eksistēja tālajā pagātnē. Bioloģijas kabinetā skolēni varēja apskatīt pastāvīgo paleontoloģijas ekspozīciju un atbildēt uz konkursa jautājumiem par tēmu „Dzīve uz planētas Zeme”. Skolēniem tika izstāstīts par tematiskajām ekskursijām, kas notiek Daugavpils 10.vidusskolas bioloģijas kabinetā.
Nākamajā stacijā – kinozālē – konkursa dalībnieki atradās tālās (pirms miljoniem gadu) pagātnes notikumu centrā. To, cik labi viņi iejutās senās dabas pētnieku lomā, parādīja atjautīgās atbildes uz jautājumiem.
Skolēniem tika piedāvāts arī pastrādāt par kriminālistiem un salikt no gabaliņiem dinozaura „portretu”.
Radošajā darbnīcā katrs konkursa dalībnieks no māla veidoja savu personīgo dinozauru. Šajā stacijā visas komandas ieguva maksimālo punktu skaitu!
Ceļojuma beigās visiem klātesošajiem tika paziņoti konkursa – spēles „Pa dinozauru pēdām” rezultāti. Par 1.vietas ieguvēju kļuva Krievu vidusskolas-liceja 2.komanda! 10., 16., 9.vidusskolas komandas ieguva 2.vietu. Krievu vidusskolas-liceja 1.komanda, 17., 6.,3.vidusskolas komandas izcīnīja 3.vietu. Zaudētāju šajā spēlē nebija, jo katram dalībniekam palika gandarījums par izveidoto savām rokām darbu (māla dinozauriņu) un iespaidi par ceļojumu uz tālajiem aizvēsturiskajiem laikiem.
Konkursa – spēles „Pa dinozauru pēdām” organizēšanā un darbnīcu vadīšanā piedalījās Daugavpils 10.vidusskolas skolotājas I.Laptinska, I.Jurkāne-Jurgāne, G.Koreņeva, V.Kapustina, T.Guseva, N.Tetereva, I.Žunda.
Paldies par atbalstu pasākuma organizēšanā Daugavpils 10.vidusskolas administrācijai: Valijai Salnai, Olgai Snitko, Natālijai Rimovičai!

Informāciju sagatavoja:
Daugavpils 10.vidusskolas
bioloģijas skolotāja
Gaļina Koreņeva