Saudzēsim un rūpēsimies par mūsu dabu katru dienu!

06.05.2014.

Visā Latvijā aprīlis tiek dēvēts par tīrības un spodrības mēnesi. Kā jau ierasts, šajā laikā gadu no gada norisinās arī Vislatvijas Lielā talka.
Daugavpils pilsētas 4.speciālā pirmsskolas izglītības iestāde š.g. 25.aprīlī piedalījās Latvijas mēroga pasākumā „Lielā talka 2014”.—– Talkoja gan lieli, gan mazi: iestādes darbinieki, administrācija un bērni sakopa teritoriju blakus bērnudārzam, kā arī apzaļumoja iestādes teritoriju – stādīja kociņus un puķes, sēja zāli. Visi čakli strādāja, lai radītu ap sevi skaistu un sakoptu vidi. Strādājot līdzās plecu pie pleca un veicot vienu lielu, kopīgu darbu, talcinieki guva daudz pozitīvu emociju un prieku par kopīgi paveikto darbu iestādes teritorijas vizuālā tēla veidošanā. Kopīgiem spēkiem un saliedētā, draudzīgā komandā paveicām lielu darbu, ko tagad ievēro apkārtējie, vecāki un bērni.
Liels prieks, ka tiek organizēti šāda veida pasākumi, kuru ietvaros mēs varam radīt ap sevi skaistāku, sakoptāku vidi, pievērst uzmanību ekoloģiskām problēmām, piedalīties vides sakopšanā, radot saliedētību un pozitīvismu un labi padarīta darba sajūtu.
Šāda veida pasākumos iesaistot bērnus, mēs rādām labas prakses piemēru: jau no mazotnes ieaudzinot saudzīgu attieksmi pret dabu, šķirot atkritumus, dzīvot zaļi, kā arī pievēršam bērnu uzmanību vides izglītībai.
Sakām paldies talkas dalībniekiem un bērnu vecākiem par sadarbību un atbalstu šī pasākuma organizēšanā!

Informāciju sagatavoja:
Daugavpils pilsētas
4.speciālās pirmsskolas izglītības iestādes
vadītājas vietniece
Lilita Pudāne