Apmācības Briselē par „Nākotnes klases” scenāriju ieviešanu izglītības iestādēs

06.06.2014.

Š.g. 2. un 3. jūnijā eTwinning projektu īstenotājiem bija sniegta iespēja piedalīties apmācībās Briselē par „Nākotnes klases” scenāriju ieviešanu izglītības iestādēs. Mācību seminārā piedalījās 30 skolotāji no dažādām Eiropas valstīm, tajā skaitā arī trīs skolotāji no Latvijas: Gunita Lūse no Liepājas, Ivita Steķe no Venstpils un Tatjana Kovaļčuka no Daugavpils.—–
Dalībniekiem no dažādām Eiropas valstīm bija iespēja praktiski darboties speciāli aprīkotā mācību centrā „Future Classroom Lab”, apgūt dažādus informācijas un komunikācijas tehnoloģiju ( IKT) rīkus, izspēlēt „Nākotnes klases” scenārijus un to ieviešanu izglītības iestādēs, lai veicinātu radošas un efektīvas mācības.
Mēs studējām jaunas pedagoģiskās idejas, kuras kļūst iespējamas, izmantojot dažādas apmācību zonas Future Classroom Lab. Šīs apmācību zonas ar jaunajām tehnoloģijām ļauj mums īstenot izglītības procesu jaunajā nacionālajā un Eiropas līmenī.
Semināra dalībnieki pētīja inovatīvas metodes un tehnoloģijas, kā arī iemācījās efektīvi tās pielietot.
Mēs – visi semināra dalībnieki – guvām jaunas mācīšanas idejas, kuras ir pieejamas Future Clasroom Lab.
Semināra dalībnieki arī radīja nākotnes klases scenārijus un savā starpā apmainījās ar interesantām idejām, pārsprieda un analizēja kritērijus, ar kādiem var attīstīt nākotnes klases. Bija ļoti interesanti uzzināt daudz jaunu ideju savam tālākajam darbam, kā arī popularizēt savu pieredzi.
Bija ļoti jauka un sirsnīgā tikšanās ar skolotājiem no dažādām valstīm. Ar vienu no Polijas skolotājiem mēs sadarbosimies un veidosim kopīgu eTwinning projektu un es esmu pārliecināta, ka tas būs aizraujošs darbs un nenovērtējama pieredze.
Šis seminārs paplašināja mūsu iespējas, strādājot izglītības sfērā, sniedza jaunas idejas bērnu apmācībai un attīstībai. Iegūtās zināšanas es izmantošu turpmākajā darbā gan ikdienā, gan arī eTwinning projektos, kā arī noteikti iepazīstināšu savus kolēģus ar tehnoloģiju izmantošanas iespējam.
Gribu izteikt pateicību semināra organizatoram – eTwinning Centrālajam atbalsta dienestam sadarbībā ar iTEC – par brīnišķīgo iespēju pilnveidot pedagoga profesionalitāti.

Informāciju sagatavoja:
Daugavpils pilsētas
5.pirmsskolas izglītības iestādes
pirmsskolas izglītības skolotāja
Tatjana Kovaļčuka
t.28481322