Daugavpils seniorus aicina apgūt datora pamatprasmes bez maksas

 02.06.2014.

Šogad Lattelecom projekts Pieslēdzies, Latvija, sadarbojoties ar Daugavpils pašvaldību, Daugavpils pilsētas Izglītības pārvaldi, izglītības iestādēm, mācību centriem u.c., aicina bezmaksas apmācībām pieteikties ikvienu interesentu pēc 50 gadu vecuma, lai apgūtu iemaņas darbā ar datoru.—– Reģistrējoties ikviens var izvēlēties, kādu no trim piedāvātajiem apmācību līmeņiem atbilstoši dalībnieka iepriekšējai pieredzei un prasmēm. Pirmais līmenis paredzēts tiem, kas ar datoru saskaras pirmo reizi, savukārt trešajā līmenī iekļauta padziļināta apmācība par programmu lietošanu, e-pakalpojumu izmantošanu un datu apstrādi.

  1. Līmenis: Tiek apgūti paši pamati – kā ieslēgt datoru, kas ir un kā ir lietojama pele, tastatūra un pamata programmas, kā atvērt interneta pārlūku un lietot meklētāju. Apmācības ilgst trīs dienas, un noslēgumā dalībnieks iegūst Pieslēdzies, Latvija! sertifikātu.
  2. Līmenis: Tiek apgūtas detalizētākas meklēšanas iespējas, Skype, e-pasts, Youtube.com. Apmācības ilgst trīs dienas, un noslēgumā dalībnieks iegūst Pieslēdzies, Latvija! sertifikātu.
  3. Līmenis: Tiek apgūta e-pakalpojumu lietošana, Latvija.lv, internetbankas, manslattelecom, MS Word. Apmācības ilgst trīs dienas, un noslēgumā dalībnieks iegūst Pieslēdzies, Latvija! sertifikātu vai attiecīgās pašvaldības izsniegtu sertifikātu (pakārtots sadarbībai ar pašvaldībām).

Apmācības norisināsies latviešu un krievu valodas grupās un tiks komplektētas pēc iespējas tuvāk senioru dzīvesvietai. Šobrīd notiek dalībnieku reģistrācija un pasniedzēju piesaiste, bet apmācības senioriem sāksies maijā un turpināsies līdz pat novembrim.

Daugavpilī ar katru gadu pieaug to senioru skaits, kuri vēlas iepazīt datoru. 2012. gadā izglītojās 70 audzēkņi, savukārt pērn – 250 audzēkņi krievu valodā un 70 audzēkņi latviešu valodā.

 Pieteikties var darba dienās no plkst. 8:00 līdz 21:00 zvanot pa bezmaksas tālruni 80000822 vai aizpildot reģistrācijas anketu internetā www.piesledzieslatvija.lv.