Ielīgojām vasariņu kopā!

25.06.2014.

Līgo svētki ir tas laiks, kad zeme zied brīnumskaistās krāsās, kad visapkārt ir jūtama vasaras smarža, kad visa pasaule dzied skaistas dziesmas. Tas ir laiks, kad gribas basām kājām skriet pa rasainu pļavu, lasīt jāņuzāles un pīt košus vainagus. Daugavpils pilsētas 9.speciālās pirmsskolas izglītības iestādes kolektīvs kopā ar bērniem lustīgi ielīgoja vasariņu.—–

Visu gadu dziesmas krāju, līgo, līgo,
Jāņu dienu gaidīdama, līgo, līgo.
Nu atnāca Jāņu diena, līgo, līgo,
Nu dziesmiņas jārisina, līgo, līgo.
(L.t.dz.)

Ar jautrām dziesmām, dejām un rotaļām, ar bērnu smiekliem un Jāņu vainagiem tika svinēti Līgo svētki. Kā katru gadu, arī šogad ikvienu līgotāju pie sevis uzņēma saimniece, kuras lomā iejutās pirmsskolas izglītības skolotāja Edīte Nihnidoviča. Saimniece pastāstīja Jāņa bērniem ticējumus par Līgo svētkiem, iepazīstināja ar svētku svinēšanas tradīcijām un izdancināja, lai jautra noskaņa un dzīvesprieks būtu katra līgotāja sirsniņā. Līgo svētkos jo īpaši jautru noskaņu rada paša Jāņa klātbūtne. Pirmsskolas izglītības skolotāja Sintija Šņepste Jāņa tēlā ar jautrām rotaļām un dejām radīja lustīgu līgošanu, bez kuras šie svētki nav iedomājami. Sadarbībā ar bērnu vecākiem tika sapīti vainagi katram bērnam. Jāņu siers un garšīgi pīrādziņi ir Līgo svētku tradicionālie ēdieni, kas lutināja arī mūsu iestādes līgotāju vēderus. Paldies visiem līgotājiem par sniegtajām pozitīvajām emocijām Līgo svētkos!
Mūsu iestādes kolektīvs un bērni novēl izbaudīt vasaras sauli, kas šogad tik reti mūs lutina, kā arī piedāvātās iespējas atpūsties pie dabas, jo vasara taču ir tikai vienreiz gadā!

Informāciju sagatavoja:
Daugavpils pilsētas
9.speciālās pirmsskolas izglītības iestādes
vadītājas vietniece
Anita Laurena