7.novembris – Rīcības diena „Esam droši ar atstarotāju”!

29.10.2014.

7. novembrī Daugavpilī, plkst. 7.45 Daugavpils pilsētas 30.pirmsskolas izglītības iestādē „Sprīdītis” notiks Globālā Rīcības diena „Esi drošs ar atstarotāju” sadarbībā ar Valsts policijas darbiniekiem un policijas personāžiem Runci Rūdi un Bebru Bruno. Kopīgi piedalīsimies, stāstīsim, pārbaudīsim atstarotājus visiem bērniem, vecākiem, pedagogiem, darbiniekiem, līdzcilvēkiem.—–
Šajā dienā kopā ar Valsts policistiem būsim vienoti. Galvenais mērķis ir cilvēku drošība uz ceļiem tumšajā laika periodā. Blakus iestādei uz ielām uzrunāsim un pārbaudīsim kājāmgājējus, lai pārliecinātos, vai tie lieto atstarotājus. Ikvienam, kuram nebūs atstarotāju, tāds tiks dāvināts. Cerēsim, ka lielākā daļa vecāku, bērnu, darbinieku, līdzcilvēku lieto atstarotājus, kas ir ļoti svarīgs atribūts gan pašam gajējam, gan arī autovadītājam.
Rīcības dienas pasākums turpināsies iestādes zālē, kur tiks stāstīts, spēlēts, demonstrēts, kā ir jāievēro ceļa noteikumi.
Kā stāsta Ekoskolas Ekopadomes koordinatore Anita: „Šī ir mūsu otrā kopīgā Rīcības diena, ar kuru vēlamies piesaistīt sabiedrības uzmanību, kā arī aizdomāties par savu un līdzcilvēku drošību.”

Ekoskolu Globālās Rīcības dienas
Latvijā Rīcības dienas notiks no 3. – 9. novembrim, kad Ekoskolas visā Latvijā aicinās sabiedrību veikt videi draudzīgas aktivitātes. Pasākumus aicināts apmeklēt ikviens interesents.
Rīcības dienu ietvaros notiks vēstnieku konkurss – jaunieši ir aicināti iesūtīt aicinājumu piedalīties Rīcības dienās ar pašu uzfilmētu video, 30 labākajiem tiks dota iespēja pārstāvēt savus reģionus diskusijās ar politiķiem un izaicināt viņus apņemties noteiktas politiskās rīcības jaunās Saeimas sasaukumā par videi aktuālām tēmām.
Stāsti, video un attēli no visas pasaules tiek publicēti starptautiskajā Ekoskolu programmas mājasalapā: www.eco-schools.org/wda
Rīcības dienu organizatori Latvijā – Vides izglītības fonds savā paspārnē pulcē vairāk kā 180 izglītības iestādes t.s. pirmsskolas izglītības iestādes, jauniešu centri, skolas un augstskolas. Ekoskolu programma pasaulē darbojas 59 valstīs un tajā iesaistījušās teju 45 tūkstoši skolas un 13 miljoni skolēnu. Ikviena skola var brīvprātīgi pievienoties Ekoskolu saimei, veicot videi un ilgstpējas principiem atbilstošas rīcības, vairāk informācijas – www.videsfonds.lv
Latvijas Ekoskolu mājaslapawww.draugiem.lv/ekoskolas /

Informāciju sagatavoja:
Daugavpils pilsētas
30.pirmsskolas izglītības iestādes
ekopadomes koordinatore
Anita Regža
t.65430291