Saeimas un baleta izrādes Latvijas Nacionālajā operā apmeklējums

10.10.2014.

Šogad mēs, Daugavpils 12.vidusskolas 10.a klases skolēni, devāmies mācību ekskursijā uz Rīgu, lai Atvērto durvju dienā apmeklētu Saeimu un iepazītos ar deputātu darba ikdienu.—– 
Nonākot pie Saeimas ēkas, bijām pārsteigti, ka mūs, skolēnus, sagaidīja pie Saeimas galvenajām durvīm, kas ikdienā tiek atvērtas tikai ārzemju delegācijām un svarīgu viesu uzņemšanas reizēs. Pirmais pārbaudījums – iziešana cauri metāla detektoram. Bija interesanti izstaigāt visas zāles un istabas, vērot grezno Saeimas telpu noformējumu, skatīt gleznu un citu mākslas darbu izstādes, kas izveidotas īpaši šai dienai un mums, izpētīt citu valstu delegāciju dāvanas mūsu valstij, novērtēt to krāšņumu. Bijām patiesi pārsteigti, kad Saeimas sekretārs Dz.Rasnačs mūs uzaicināja ienākt sēžu zālē – tā ir tik miniatūra! Skatoties televīzijas ekrānos, Saeimas sēžu zāle šķiet liela un plaša, bet patiesībā tā ir maza un kompakta. Taču tādas ir lielākā daļa no Saeimas ēkas apspriežu zālēm un partiju darba istabām. Ieskatīties tajās bija interesanti!
No Saeimas ēkas pa Vecrīgas šaurajām ieliņām nonācām pie Latvijas Nacionālās operas ēkas, kas pati par sevi radīja neparastu iespaidu. Bet, ienākot tajā, jutāmies kā svarīgas un nopietnas personas. Bijām patiesi pārsteigti, kas redzējām, ka baletu „Bajadēra” vēlas redzēt tik daudzi. Jau ar pirmajiem mūzikas akordiem un dejotāju radīto dejas vieglumu izrāde mūs apbūra un aizrāva. Fantastiski krāšņie tērpi, skaistās dejas, mūzika un horeogrāfija mūs tā apbūra, ka gandrīz 3 stundas aizskrēja nemanot. Tas ir tik neparasti – bez vārdiem, tikai ar deju un mūziku var pateikt visu tik vienkārši un saprotami!
Šis brauciens mūs iedvesmoja jauniem izaicinājumiem – apmeklēt operas izrādi. Tas noteikti būs interesanti! Atpakaļceļā mēs jutāmies apmierināti un gandarīti, jo daudz uzzinājām un arī emocionāli uzlādējāmies, baudot baleta izrādi.

10.a klases skolēnu domas apkopoja
klases audzinātāja
Lidija Znotiņa