Daugavpils pilsētas sporta skolotāju un Zarasu rajona fiziskās kultūras skolotāju tikšanās

03.11.2014.

Š.g. 29.oktobrī Zarasu pilsētas izglītības centrā (Zarasų švietimo centre) norisinājās Daugavpils pilsētas sporta skolotāju un Zarasu rajona sporta fiziskās kultūras skolotāju un treneru metodiskās apvienības pārstāvju tikšanās.—–
Zarasu izglītības centra direktore Gintare Laurikeniene (Gintarė Laurikėnienė) sveica atbraukušos viesus, pastāstīja par centra, sporta skolotāju un treneru padarītajiem darbiem. Zarasu Ažuolo ģimnāzijas fiziskās kultūras sporta skolotājs un fiziskās kultūras skolotāju un treneru metodiskās apvienības vadītājs Aļģirdas Buičenka (Algirdas Buičenka) viesiem pastāstīja par skolotāju veikumu, jaunajām mācīšanas metodēm, kā arī par skolēniem un skolotājiem paredzētiem pasākumiem. Savas uzstāšanās beigās Aļģirdas Buičenka piedāvāja viesiem no Daugavpils iepazīties ar nesen izlaisto metodisko materiālu, kas domāts fiziskās kultūras skolotājiem.
Viesi no Daugavpils – 10.vidusskolas sporta skolotāja Anna Fokina, J.Pilsudska Daugavpils valsts poļu ģimnāzijas sporta skolotāja Skaidrīte Baško, kā arī logopēdiskās internātpamatskolas-attīstības centra sporta skolotājs Jurijs Deņisovs ar Zarasu rajona kolēģiem dalījās savā pieredzē, kā uzlabot sporta stundu, par iespējām palielināt skolēnu iesaistīšanu sporta stundās, kā arī citiem abām pusēm aktuāliem jautājumiem. Daugavpils pilsētas Izglītības pārvaldes metodiķis sporta jomā Oskars Laurens runāja par skolēnu veselības dinamikas negatīvajām tendencēm, par atbrīvošanu no sporta nodarbībām, kā arī skolēnu – viņu vecāku – ģimenes ārstu – sporta skolotāju savstarpējo mijiedarbību, risinot ikdienā šo problēmu, kā arī par to, ko vajadzētu mainīt šajā jomā.
Ignalīnas rajona pašvaldības sabiedrības veselības centra Zarasu nodaļas speciālistes Daiva Buterlevičūte (Daiva Buterlevičiūtė) un Neringa Šedute (Neringa Šedytė) piedāvāja iespēju iepazīties ar centra paveiktajiem darbiem Zarasos, uzskatāmi parādīja, kādi pasāku tiek veidoti, kā rajona iedzīvotāji tiek apmācīti rūpēties par savu veselību, kā arī kā veikt slimību profilaksi.
Zarasu sporta centra sacensību organizators Arūnas Zavackas stāstīja par skolēnu „Olimpiskajām spēlēm“, kuras notiek Zarasu rajonā un visā Lietuvā. Nesen amatā apstiprinātā sporta centra direktores pienākumu izpildītāja Danute Kukaliene (Danutė Kukalienė) pastāstīja par Zarasu sporta centra darbību, skolēnu panākumiem, materiālo bāzi un problēmām.
Pēc tikšanās viesiem no Daugavpils tika organizēta ekskursija pa Zarasu pilsētas interesantākajiem objektiem.
Skolotājiem šī tikšanās bija laba iespēja padiskutēt ar kolēģiem no tuvākajām ārzemēm, dalīties pieredzē un idejās par turpmāko sadarbību.
Cerēsim, ka šīs tikšanās laikā iegūtās idejas tiks realizētas, kā arī Daugavpils un Zarasu skolēni un skolotāji pēc šī pasākuma turpinās iesākto sadarbību izglītības jomā!

Informāciju sagatavoja:
Daugavpils pilsētas sporta skolotāju MA
vadītājs
Oskars Laurens