Latvijas dzimšanas diena 12.pirmsskolas izglītības iestādē

20.11.2014.

Dzimtenes mīlestība sākas ar bērna mīlestību uz savu ģimeni, mājām un dzimto pusi. Piederības izjūta pirmsskolas izglītības iestādei un lepnums par to, ka esi tās daļa, turpmāk palīdz bērnam izaugt par savas zemes patriotu un savas valsts pilsoni, kurš izjūt cieņu pret Latvijas dabas skaistumu, vēstures mantojumu, tradīcijām un kultūras vērtībām. Un tieši tāpēc mums ir izveidojusies tradīcija iestādē atzīmēt Latvijas dzimšanas dienu.—–
Sākoties novembrim, bērni kopā ar pedagogiem gatavojās šiem svētkiem: gan iepazinās, gan nostiprināja savas zināšanas par latviešu tautas tradīcijām, Latvijas dabu, Latvijas karti, karogu un ģerboni. Mācījās dziesmas, dzejoļus un dejas. Bērni izgatavoja 18.novembrim veltītus radošos darbiņus.
14.novembrī notika svinīgais svētku pasākums. Kopā ar Meža māti un Gaili bērni devās ceļojumā pa mūsu dzimto zemi, lai nonāktu Rīgā uz svinībām. Bērni ar lielu centību skaitīja dzejoļus, dziedāja dziesmas, dejoja. Un vēlreiz pārliecinājās, cik skaista ir mūsu dzimtene ar tās mežiem, ezeriem, laukiem un pļavām. Nobeigumā visi dziedāja dziesmu par to, ka nekur nav tik labi kā mājās.
Bet vakara pastaigas laikā visi pulcējās ārā, kur, auseklīša veidā izliktas, tika iedegtas sveces par godu Latvijas Republikas proklamēšanas 96.gadadienai.

Informāciju sagatavoja:
Daugavpils pilsētas
12.pirmsskolas izglītības iestādes
vadītāja vietnieks
Svetlana Špandaruka
t.28827173