Pirmsskolas izglītības iestāžu vadītāju pieredzes apmaiņas seminārs „Darbs projektos”

24.11.2014.

Š.g. 21.novembrī Daugavpils pilsētas 13.pirmsskolas izglītības iestādē „Saules zaķis” tika organizēts tēmai „Darbs projektos” veltīts pieredzes apmaiņas seminārs pirmsskolas izglītības iestāžu vadītājiem.—–
Lai parādītu bērnu ieguvumus no iestādes darbības projektā, viesiem tika parādītas integrētā rotaļnodarbība vecākajā grupā „Mēs Eiropā” un erudīcijas spēle „Mūsu draugi Eiropā” sagatavošanas grupā, kuru laikā bērni rādīja savas zināšanas par Eiropas valstīm, to kultūru, simboliem, ģeogrāfiju, ēdieniem, dejām u.c.
Pēc nodarbības un spēles vērojumiem tika izskatīti jautājumi par to, kā tiek meklēts projekts un sadarbības partneri, kā notiek darbs projektā, kādi mērķi un uzdevumi tiek realizēti, kā arī kādas ir prasības, rakstot projekta noslēguma atskaiti. Šajos jautājumos savā pieredzē dalījās Comenius projektos iesaistīto pirmsskolas izglītības iestāžu vadītājas: 9.pirmsskolas izglītības iestāde ar darbu ES Mūžizglītības programmas Comenius apakšprogrammas skolu daudzpusējās partnerības projektā „From tiny acorns giant oak trees grow” (iestādes vadītāja I.Andrijauskiene), 13.pirmsskolas izglītības iestāde ar darbu „E.U.R.O.P.E. – European Union Regions in Our Children’s Eyes (Eiropas Reģioni mūsu bērnu acīm)” projektā (iestādes vadītāja J.Kalmikova), kā arī 26.pirmsskolas izglītības iestādes vadītāja A.Jukša stāstīja par projektu gala atskaiti.
Viesiem tika demonstrēta arī „Cepuru modes skate”, kas bija 13.pirmsskolas izglītības iestādes projekta „E.U.R.O.P.E. – European Union Regions in Our Children’s Eyes (Eiropas Reģioni mūsu bērnu acīm)” ietvaros organizēts darba posms, kurā bērni varēja iepazīties ar savām tiesībām uz rotaļu, izglītību, cieņu, mājām un ģimeni un individualitāti. Šī darba laikā skolotājas pārrunāja ar bērniem viņu tiesības, bērni zīmēja dažādus darbus, veidoja kolāžas un kopā ar vecākiem gatavojās cepuru skatei, kura notika starptautiskās video konferences laikā, kur katra valsts varēja parādīt sava darba rezultātus.
Noslēgumā pasākuma dalībniekiem tika dota iespēja piedalīties atklātā diskusijā, kurā tika aktualizēti dažādi jautājumi par darbību projektos. Pirmsskolu izglītības iestāžu vadītājas savstarpēji dalījās savā pieredzē un iespaidos.
Paldies audzēkņu vecākiem par sadarbību!
Paldies visiem par atsaucību un mīļajiem vārdiem!

Informāciju sagatavoja:
Daugavpils pilsētas
13.pirmsskolas izglītības iestādes
vadītājas vietniece
Aiva Drancāne