Rīcības diena „Zīļukā”

07.11.2014.

Ekoskolu Globālās Rīcības dienas – tā ir starptautiska iniciatīva, kurā ik gadu piedalās vairāk kā desmit miljoni skolēnu visā pasaulē, organizējot pasākumus, kuros jaunieši aktualizē jautājumus par videi draudzīgu dzīvesveidu.—–
Šogad Ekoskolu Globālās rīcības dienas notiek no 3.novembra līdz 9.novembrim, Latvijā tās tematiski sasaistītas ar Ekoskolu Atbildīgā dzīvesveida kampaņu.
Šajās dienās izglītības iestādes rīko aktivitātes, kurās var iesaistīties ikviens. Notiek radošās darbnīcas, zibakcijas, izglītojošie, informējošie pasākumi, tikšanās ar deputātiem un savas apkārtnes iedzīvotājiem, lai iesaistītu un pievērstu uzmanību videi draudzīga dzīvesveida aspektiem ikdienas dzīvē, meklējot risinājumus un popularizējot tos sabiedrībā.
Daugavpils pilsētas 26.pirmsskolas izglītības iestāde šajā mācību gadā pievienojās Ekoskolas aktīvo draugu pulkam un, protams, jau cenšas iesaistīties un paveikt labus „zaļos” darbiņus. Nevarējām neievērot arī Rīcības dienas un iestādē 5.novembrī organizējām maizes tapšanas procesam veltītu pasākumu „Gribu pīrādziņu!” , atspoguļojot, kā no grauda rodas maizīte, kā tā nonāk uz galda. Mūsu iestāde ir par Latvijā audzētu un ceptu maizīti! Uz pasākumu uzaicinājām un iesaistījām Daugavpils 17.vidusskolas 4.klases skolēnus ar skolotāju S.Zenovu, lai popularizētu savu ideju un domu par veselīgu pārtiku. Skolēni ne tikai aizrautīgi vēroja, bet arī piedalījās Radošajā darbnīcā ar graudiem.
Iestādes audzēkņu vārdā pateicamies Daugavpils 17.vidusskolas administrācijai par 4.klases skolotājas S.Zenovas un viņas vadītās klases piedalīšanos mūsu rīkotajā Rīcības dienā! Ceram, ka viņiem šī diena ilgi paliks atmiņās.

Pasākuma iespaidi skatāmi foto galerijā RicibasDienaZiluka.pdf

Informāciju sagatavoja:
Daugavpils pilsētas
26. pirmsskolas izglītības iestādes
vadītājas vietniece
Ilze Zīle