Svētki un pasākumi Daugavpils pilsētas 28.pirmsskolas izglītības iestādē

19.11.2014.

Šajās dienās valsts iedzīvotāji svin Latvijas Republikas proklamēšanas 96.gadadienu, jeb, ar bērna muti runājot, Latvijas dzimšanas dienu. Liela vērība Daugavpils pilsētas 28.pirmsskolas izglītības iestādē tiek veltīta audzēkņu patriotiskajai audzināšanai, lai bērniem veidotu izpratni par katrai tautai svarīgiem jēdzieniem – tēvu zeme, dzimtene – un to nozīmi cilvēka dzīvē.—– Gatavojoties svētkiem, bērni darināja Latvijas dzimšanas dienai veltītus radošos darbiņus. Iestādē notika svinīgie pasākumi, kuru laikā bērni ar lielu aizrautību skaita dzejoļus, dzied dziesmas, izsaka novēlējumus savai mīļajai tēvu zemītei.
Rudens bagāts ne tikai ar ļaužu savāktajiem ražas krājumiem ziemai, bet arī ar dažādiem svētkiem un pasākumiem iestādes dzīvē – ekskursijām, tikšanos ar skolu pārstāvjiem, atvērto durvju dienu vecākiem utt.
Šoruden lielu vērība tika veltīta bērnu iepazīstināšanai ar dažādām profesijām. Iestādes vecāko grupu audzēkņi devās ekskursijā uz Jaunbūves bērnu bibliotēku, kuras darbinieki organizēja neklāties ceļojumu „Profesiju varavīksne”. Šī ceļojuma laikā bērnus iepazīstināja ar dažādām profesijām: gan ikdienišķām, gan pavisam neparastām.
Daudz iespaidu bērniem sagādāja ekskursija uz VUGD Latgales reģiona brigādes Daugavpils 3.daļu. Brigādes darbinieki izrādīja telpas, pastāstīja par savas daļas vēsturi, demonstrēja aprīkojumu, kas mūsu audzēkņiem izraisīja daudz pozitīvu emociju. Bērniem tika piedāvāta iespēja pielaikot glābēja ķiveri, apvilkt aprīkojuma detaļas, ko drosmīgākie bērni arī izdarīja. Audzēkņi uzzināja par glābēju darbu: ugunsgrēku dzēšanu, cilvēku un dzīvnieku glābšanu uz zemes un ūdens, kā arī daudz ko citu.
Šis rudens mūsu audzēkņiem sniedza daudz jaunu iespaidu un priecīgu brīžu, patīkamas iepazīšanās.
Sīkāku informāciju par pasākumiem var atrast iestādes mājas lapā www.daugavpils28pii.lv

Informāciju sagatavoja:
Daugavpils pilsētas
28.pirmsskolas izglītības iestādes
vadītājas vietniece
Sandra Ondzule
t.26851534