Vāru, vāru putriņu!

20.11.2014.

Piedaloties Vislatvijas Putras programmā 2014, no 27.oktobra līdz 9.novembrim Daugavpils pilsētas 22.pirmsskolas izglītības iestāde organizēja Putras nedēļu un dažādus citus pasākumus, kuri bija vērsti uz bērnu izpratni par graudaugu nozīmi cilvēka dzīvē.—–
Mēs organizējām dažādas aktivitātes, lai popularizētu putras nozīmi cilvēka dzīvē. Bērniem bija iespēja iepazīties ar to, kur aug dažādi graudaugi, kādus putraimus no tiem izgatavo. Apmeklējām iestādes virtuvi un pārliecinājāmies, ka pavāri mums gatavo tiešām gardas putras! Laipnā pavāre Lidija mūsu acu priekšā vārīja griķu putru.
Literatūras rotaļnodarbībā lasījām pasakas par putru gan latviešu, gan krievu valodā. Zīmēšanas rotaļnodarbībā zīmējām graudaugu lauku. Mums arī bija iespēja pataustīt dažādus putraimus, nosaukt to krāsu, formu, lielumu.
Esam aizrāvušies ar šo tēmu, iesaistot arī bērnu vecākus. Viņi mums piedāvāja dažādu iecienītu putru receptes, veidoja domu zirnekli „Putra”.
Mazbērnu grupas mazākie audzēkņi sagaidīja ciemos jautro Pelīti, kura kopā ar bērniem dejoja un dziedāja, kā arī novadīja pirkstiņrotaļu „Vāru, vāru, putriņu…”
Ar sagatavošanas grupas bērniem bijām ekskursijā vietējā veikalā, kurā mums bija iespēja iepazīties ar putraimu sortimentu, vienlaikus atkārtojām putraimu nosaukumus.
Vidējās grupas bērni kopā ar grupas skolotāju un pirmsskolas skolotājas palīgu iesēja auzu graudus, lai pēc kāda laika praktiski pārliecinātos, kā no grauda izaugs jauns augs.
Noslēdzot Putras nedēļu, 7.novembrī mājturības rotaļnodarbībā visi kopā cepām gardus musli batoniņus, kurus garšojām paši un cienājām vecākus. Labu ēstgribu!
Pateicamies iestādes darbiniekiem, bērniem un viņu vecākiem par aktīvu piedalīšanos Putras programmā!

Informāciju sagatavoja:
Daugavpils pilsētas
22.pirmsskolas izglītības iestādes
vadītāja
Valentīna Ivanova