Bērnudārzā „Ābelīte” viesojas bibliotēka „Pārdaugava”

04.12.2014.

„Ja jūs gribat, lai jūsu bērni būtu inteliģenti, lasiet viņiem pasakas. Ja jūs gribat, lai jūsu bērni būtu vēl inteliģentāki, lasiet viņiem vēl vairāk pasaku.” (Alberts Einšteins)—–

Š. g. 3.decembrī Daugavpils pilsētas 11.pirmsskolas izglītības iestāde „Ābelīte” sadarbībā ar bibliotēku „Pārdaugava” lasīja un klausījās pasakas par nepaklausīgu meiteni Dašu, par burvīgu zupu. Pēc lasīšanās bērni zīmēja un meklēja pasaku varoņu un notikumus no pasakām. Lielākie audzēkņi atstāstīja pasakā dzirdēto, meklēja atbildes uz jautājumiem par pasaku varoņiem, notikumiem tajās.
Pasaku lasīšana ir ļoti liela nozīme bērnu attīstībā. Tās attīsta iztēli, veicina domāšanu, audzināšanu, stimulē atmiņu, tāpēc pasakas pavisam noteikti gan jālasa bērniem priekšā, gan jāstimulē viņus lasīt pašiem. Lasot bērniem attīstās lasīšanas tehnika un tas jau ir pamats vieglākai turpmāko zināšanu apguvei.
Pasaku lasīšana ir ļoti laba izklaide, par kuru nav jāmaksā, bet tā atmaksājas. Neliedziet sev un saviem bērniem šo izklaidi, jo bibliotēkā bērnu grāmatu klāsts ir fantastisks – vajag tikai to izmantot!
Paldies bibliotēkas „Pārdaugava” pārstāvjiem par sadarbību un iespēju iepazīties ar jaunajiem grāmatu autoriem!

Informāciju sagatavoja:
Daugavpils pilsētas
11.pirmsskolas izglītības iestādes
vadītājas vietniece
N. Kozireva
t. 65474792