Ceļojums pa valstīm

02.12.2014.

Šodien Eiropas iedzīvotāji arvien vairāk apzinās, cik daudz viņiem var dot svešvalodu zināšanas. Tās sekmē gan individuālo izaugsmi, gan dod iespēju būt konkurētspējīgākam.—–
Ciemiņus sveica Daugavpils 11.pamatskolas izglītojamie ar ludziņu „Sarkangalvīte” un dziesmu franču valodā un džentlmeņu deja.
Konkurss „Ceļojums pa valstīm”, kurš notika Daugavpils 11.pamatskolā, sniedza iespēju skolēniem pārbaudīt savus spēkus un godīgā cīņā parādīt ne tikai savas zināšanas un prasmes, kas iegūtas stundās un ārpusstundu darbā, bet nodemonstrēt arī loģisko domāšanu un apķērību.
Pasākuma mērķis bija iedvesmot skolēnus sākt mācīties jaunas svešvalodas, padziļināt un paplašināt zināšanas un prasmes, rosināt izglītojamos aktīvai darbībai.
Konkursa organizētāji, Daugavpils 11.pamatskolas valodu skolotāji, rūpējās par to, lai konkursa norisē un uzdevumos ik reizi būtu novitātes, kas padarītu konkursu svaigu un interesantu. Konkursā piedalījās 5. – 6.klašu skolēni, kuriem tika piedāvāts ceļojums pa piecām valstīm: Latviju, Angliju, Vāciju, Franciju un Krieviju. Ceļojot pa stacijām, skolēni atcerējās svētkus, pazīstamus kinoaktierus un filmas, vēsturiskās personas, pilsētu vēsturi, ģeogrāfiju, mūziķus un māksliniekus. Bija iespēja nogaršot arī katrā valstī tradicionālus gardumus.
Dalībnieki tika apbalvoti ar pateicības rakstiem un suvenīriem. Paldies par sadarbību Daugavpils pilsētas Izglītības pārvaldes valodu metodiķiem!

Konkursa rezultāti results 11.psk.pdf

Informāciju sagatavoja:
Daugavpils 11.pamatskolas
angļu valodas skolotāja
Jeļena Lucijanova