Daugavpilieši veiksmīgi startē spēlē „Rīgas sargi: atceries Lāčplēšus!”

09.12.2014.

Šogad Daugavpils vidusskolēniem bija vienreizēja iespēja piedalīties patriotiskajā spēka un izturības spēlē „Jaunie Rīgas sargi: atceries Lāčplēšus!”, kura notika Daugavpils Cietoksnī. Mūsu pilsētu tajā pārstāvēja 13 komandas un trīs no tām – Daugavpils Valsts ģimnāzijas, J.Pilsudska Daugavpils valsts poļu ģimnāzijas, Daugavpils 3.vidusskolas – tika uzaicinātas piedalīties finālā. Skolēnus atbalstīja gan Daugavpils pilsētas dome, gan Daugavpils pilsētas Izglītības pārvalde un, protams, skolotāji, kuri bija klāt no gatavošanās līdz apbalvošanai.—–
Finālisti pulcējās 28.novembrī Siguldas novada Mores pagastā. Atzīmējot Mores kauju 70.gadadienu, aktīvās piedzīvojumu sacensībās tika noskaidrota veiklākā, saliedētākā un zinošākā komanda. Aizraujošajās sacensībās brīvā dabā satikās 20 jauniešu komandas vecumā no 14 līdz 19 gadiem no visas Latvijas, kuras spēles pusfinālā savā reģionā ieguvušas pirmās vietas.
Spēli organizēja biedrība MEDIA GIDS sadarbībā ar LR Aizsardzības ministrijas Rekrutēšanas un jaunsardzes centru, Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem un Latvijas Kara muzeju. Sīvā cīņā, spītējot salam un sarežģītajiem uzdevumiem, J. Pilsudska Daugavpils valsts poļu ģimnāzijas komanda – A.Zeiza, H.Bļiznakova, E.Uzole, V.Balodis, J.Daukšte un P.Kozirevs ieguva godpilno 2.vietu un bezmaksas ekskursiju uz Siguldas viduslaiku pili. Veiksmīgi startēja arī Daugavpils 3.vidusskolas komanda, kura ieguva 4.vietu, bet Daugavpils posma čempioni –Daugavpils Valsts ģimnāzijas komanda – ierindojās pirmajā desmitniekā.
Kā atzina J. Pilsudska Daugavpils valsts poļu ģimnāzijas komandas konsultante Iveta Laurena, spēle bija sarežģīta, taču laiks pagāja ātri un skolēni ieguva neatsveramu rūdījumu un pieredzi darboties komandā.

Informāciju sagatavoja
J. Pilsudska Daugavpils valsts poļu ģimnāzijas
skolotāja
Iveta Laurena,
Daugavpils pilsētas Izglītības pārvaldes
metodiķe
Signita Gabrāne