Ģimenes sporta svētki „Sportiskā ģimene”

02.12.2014.

Š.g. 29.novembrī Daugavpils 3.vidusskolā trīspadsmito reizi pēc kārtas notika ģimenes sporta svētki „Sportiskā ģimene”. Svētkus organizēja skolas sporta skolotāji S.Smirnovs un S.Vasiļjevs un pirmo klašu klases audzinātāji. Pasākumā piedalījās pirmklasnieki ar savām ģimenēm.—–Ikgadējo svētku organizēšanas mērķis ir ieinteresēt audzēkņus un viņu vecākus pievērsties sportam, kā arī veicināt veselīga dzīvesveida attīstību.
Ģimenes sporta svētku atklāšanā dalībniekus un viesus ar saviem priekšnesumiem iepriecināja Daugavpils karatē skolas un vingrošanas skolas „Harmonija” audzēkņi.
Pirmklasniekus un viņu ģimenes gaidīja dažādi uzdevumi. Katrā stacijā bija veicami konkrēti uzdevumi: gan bumbas mešana basketbola grozā, gan dažādu šķēršļu pārvarēšana, gan bumbiņu mešana mērķī. Vienā no stacijām bērnu un viņu vecāku uzdevums bija veidot papīra lidmašīnas, kuras vajadzēja ne tikai izmēģināt lidojumā, bet arī trāpīt konkrētā mērķī.
Viena no interesantākajām un radošākajām stacijām bija aktu zālē, kur pirmklasnieki, viņu vecāki, vecvecāki, brāļi un māsas aktīvi piedalījās rīkotajā deju „zibakcijā”, kur visi uzmanīgi sekoja līdzi rādītajām kustībām un centās tās atkārtot.
Katrā stacijā bija skolēni no pašpārvaldes, kas palīdzēja dalībniekiem tikt galā dažādiem uzdevumiem.
Pasākuma noslēgumā notika dalībnieku apbalvošana, kurā visi saņēma dāvanas un diplomus, jo ģimenes sporta svētkos „Sportiskā ģimene” ikviens bija ieguvējs un uzvarētājs.

Informāciju sagatavoja:
Daugavpils 3.vidusskolas
latviešu valodas skolotāja
Santa Maskaļova