Tikšanās ar dzejnieku, vēsturnieku un mākslas zinātnieku Juriju Kublanovski

10.12.2014.

Pēc Mediju kluba ielūguma Rīgā, 18.decembrī, plkst. 17.00 viesnīcas „Avalon” konferenču zālē (Rīgā, 13.janvāra ielā 19) notiks radošā tikšanās ar dzejnieku, vēsturnieku un mākslas zinātnieku Juriju Kublanovski. Tikšanās tēma: „21.gadsimta civilizācijas izaicinājumi: pasaule un Krievija”.—–
Jurijs Kublanovskis noteikti ir viens no pazīstamākajiem padomju disidentiem. Viņa dzeju augstu vērtēja divi Nobela prēmijas laureāti – Josifs Brodskis un Aleksandrs Solžeņicins. Brodskis sastādīja pirmo viņa dzejoļu krājumu.
Padomju Savienībā Kublanovska darbi izdoti netika – tie ieraudzīja pasauli tikai „samizdatā”. 1975.gadā Rietumos tika publicēta Jurija Kublanovska vēstule ar atbalstu Aleksandram Solžeņicinam. Pēc tam vēstules autors tika izsaukts uz Lubjanku un viņam liegta iespēja strādāt savā profesijā. Dzejnieks strādājis par sētnieku, kurinātāju, dievnamu sargu. 70. gadu vidū iepazinies ar pazīstamo garīdznieku Aleksandru Meņu un kļuvis par viņa garīgo dēlu. 1982.gadā tika izraidīts no PSRS, dzīvoja Minhenē un Parīzē, strādāja radio „Brīvība”. Viņa darbi tika publicēti slavenajā „samizdata” krājuma „Metropoļ”.
Savā dzimtajā zemē Kublanovskis atgriezās 1990.gadā, kad viņš vairs nebija politiskais emigrants.
Uz tikšanos ar Juriju Kublanovski tiek aicināti žurnālisti, mākslas zinātnieki, literatūras zinātnieki, studenti, filologi, skolotāji, pasniedzēji, TV darbinieki, kultūras darbinieki, visi, kurus interesē literatūra un kultūra.
Uz tikšanos ieeja brīva. Iepriekš obligāti jāreģistrējas elektroniski: medijuklubs@gmail.com. Uz šo adresi varēs nosūtīt arī jautājumus mūsu viesim.