„Ābelīte” svin Starptautisko dzimtās valodas dienu

23.02.2015.

“Dzimtā valoda ir katra cilvēka un ikvienas kultūras pamats. Tā saglabā un iedzīvina unikālo, savdabīgo, kas piemīt katrai tautai. No dzimtās valodas sākas personības atklāsmes un pilnveides ceļš, tāpēc ir tik svarīgi kopt un atbalstīt savu dzimto valodu, katram sākot ar sevi pašu, savu attieksmi, kā arī cienot citu dzimto valodu”, tā uzskata UNESCO LNK ģenerālsekretāra p.i. Baiba Moļņika.—–
Starptautisko dzimtās valodas dienu pēc UNESCO iniciatīvas pasaulē 21.februārī atzīmē kopš 1999.gada. Tās mērķis ir izcelt valodas nozīmi ikdienas komunikācijā, pašizpausmē, sabiedrības veidošanā, zināšanu apgūšanā un tālākā nodošanā, kā arī veicināt toleranci pret dažādām kultūrām. UNESCO LNK šogad Starptautiskajā dzimtās valodas dienā aicina pievērsties mīlestības tēmai un dzimtajā valodā atzīties mīlestībā, rakstot mīļotajiem cilvēkiem, radiem un draugiem, savai pilsētai, valstij un pasaulei.
Gatavojoties Starptautiskai dzimtās valodas dienai un ar mīlestību pret savu dzimto valodu, Daugavpils pilsētas 11.pirmsskolas izglītības iestādē tika organizētas izstādes „Tautību dažādība” un „Mūsu senču mantojums, kas silda dvēseli”, radošās darbnīcas un – kā svētku kulminācija – tematiskā rotaļnodarbība sadarbībā ar Daugavpils Baltkrievu kultūrizglītības sabiedrību „Uzdim”, kura19.februārī viesojās pirmsskolas iestādē „Ābelīte”. Šīs biedrības galvenais uzdevums ir veicināt pārstāvētās tautas nacionālo atdzimšanu, valodas, kultūras, vēsturiskās atmiņas saglabāšanu un bagātināt sabiedrību ar starpkultūru dialogu. Baltkrievu biedrības pārstāvji audzēkņus iepazīstināja ar dažādiem Baltkrievijas kultūras elementiem un tradīcijām.
Daugavpils pilsētas 11.pirmsskolas iestādes „Ābelīte” kolektīvs pateicas Daugavpils Baltkrievu kultūrizglītības biedrībai „Uzdim” par atsaucību un iespēju tuvāk iepazīt viņu pārstāvēto kultūru!

Informāciju sagatavoja:
Daugavpils pilsētas
11.pirmsskolas izglītības iestādes
vadītājas vietniece
Nataļja Kozireva
t.65474792