A.Čehova jubilejas gadā septīto klašu skolēni sacentās, kurš labāk zina autora darbus

12.03.2015.

2015.gadā aprit 155 gadi, kopš dzimis krievu rakstnieks Antons Čehovs. Atzīmējot ievērojamo gadadienu, š.g. 12.martā Daugavpils 11.pamatskolā notika pilsētas konkurss 7.klašu skolēniem „Iepazīšanās ar A.Čehovu”.—– 
Komandām bija jāapmeklē piecas stacijas un jāpaveic dažādi uzdevumi: savienot kāda A.Čehova stāsta frāzes sākumu un beigas, pēc citāta atpazīt darbu, no piedāvātajām ilustrācijām izvēlēties atbilstošo, atminēt krustvārdu mīklu par rakstnieka biogrāfiju un darbiem. Turklāt katras stacijas uzdevuma veikšanai tika atvēlētas tikai 10 minūtes. Kā atzina paši konkursa dalībnieki, visgrūtākais uzdevums bija krustvārdu mīkla, jo bija jāatceras ne tikai lasītie stāsti, bet arī Čehova pseidonīmi.
Paldies Krievu vidusskolas-liceja, 3.vidusskolas, Centra vidusskolas, 10.vidusskolas, 15.vidusskolas, 16.vidusskolas, 17.vidusskolas un Saskaņas pamatskolas skolēniem un skolotājiem par piedalīšanos konkursā!
Paldies Daugavpils 11.pamatskolas krievu valodas un literatūras skolotājām Oļai Baranauskienei, Ingai Putinai un Allai Garkulei par pasākuma organizēšanu!

Informāciju sagatavoja
MA vadītāja,
izglītības metoriķe
Marija Žilinska