“Ābelītē” viesojas īsti vikingi

16.03.2015.

Viena no nozīmīgākajām UNESCO darbības jomām, kurā aktīvi iesaistījusies arī Latvija, ir pasaules kultūras un dabas mantojuma saglabāšana, tieši tāpēc Daugavpils pilsētas 11.pirmsskolas izglītības iestāde „Ābelīte” ar prieku meklē iespēju sadarboties ar citu kultūru sabiedrībām.—–
Š.g. 13.marts „Ābelītē” bija ļoti neparasts, jo bērnudārzā viesojās īsti vikingi no vēsturisko notikumu modelēšanas kluba „Robeža”, kuri nodarbojas ar viduslaiku dzīvesveida un dažādu notikumu iedzīvināšanu. Kluba galvenais uzdevums ir kultūrvēsturiskā mantojuma saglabāšana, tāpēc kluba „Robeža” pārstāvji iepazīstināja „Ābelītes” audzēkņus ne tikai ar vikingu ikdienas dzīvi, ieročiem un ekipējumu, bet arī organizēja viduslaika vikingu kaujas, kas ļoti iepriecināja bērnus.
Pateicoties kluba organizētajām aizraujošajām aktivitātēm, pirmsskolēni varēja iedziļināties viduslaiku gaisotnē un justies kā vikingi.
Daugavpils pilsētas 11.pirmsskolas iestādes „Ābelīte” administrācija pateicas Markam Badalanam, Artūram Vilmanim, Artjomam Dubovikovam un Alisai Oļeņinai par sadarbību, atsaucību un iespēju tuvāk iepazīt viņu pārstāvēto kultūru!

Informāciju sagatavoja:
Daugavpils pilsētas
11.pirmsskolas izglītības iestādes
vadītājas vietniece
Nataļja Kozireva
t.65474792