Darbīgais pavasaris „Rūķītī”

30.03.2015.

Gluži kā kukainīši, kuri modušies no garā ziemas miega, Daugavpils pilsētas 24.pirmsskolas izglītības iestādē rosās lielie un mazie rūķīši, lai iekrāsotu pavasari košās krāsās un pozitīvās emocijās. Ieskandinot pavasari ar skanīgām dziesmām, raitu valodiņu un draisku deju soli, no š.g.18.marta līdz 24.martam „Rūķītī” savu aktiermākslu teātra dienās demonstrēja 2 – 6 gadus vecie „aktieri”.—–Teātra dienu apmeklētajiem – vecākiem, vecvecākiem un citiem viesiem bija iespēja baudīt 14 pirmizrādes. Lielākoties visas izrādes bija par draudzību, izpalīdzību un pašaizliedzību, kur labais uzvar ļauno un draudzības nenovērtējamais spēks spēj darīt brīnumus. Iegādāties biļetes uz teātra izrādēm un saņemt programmiņas varēja par simbolisku maksu – augli, tādējādi turpinot veicināt veselīga uztura paradumus ģimenēs. Programmiņās skatītāji varēja iepazīties ne tikai ar aktieru kolektīvu un viņu atveidotajām lomām, bet rast priekšstatu par teatrālo darbību pirmskolā, iepazīstoties ar attīstošajiem, izglītojošajiem un audzinošajiem uzdevumiem.
Gaidot Lieldienas, kuras jau „nāk pār augstiem kalniem”, „Rūķītī” ir paviesojies čaklais Lieldienu zaķis un izrotājis pagalmu, ābeļdārzu un Rūķu sētu ar lielām un mazām krāsainām olām. Bērni kopā ar vecākiem svētku sajūtu ienesuši arī iestādē, kur apskatāmas gan Lieldienu groziņu, gan Lieldienu ligzdiņu izstādes un, protams, bērnu radošo darbiņu izstādes. Izzināt senās Lieldienu tradīcijas, Lieldienu tradicionālos ēdienus, mājas rotāšanu, mūsu senču ticējumus un jautras Lieldienu izklaides mūsu iestādes 5 – 7 gadus vecie bērni kopā ar pedagogiem devās uz Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzeju, kur Lieldienām veltītā interaktīvā programmā bērniem bija iespēja pašiem praktiski darboties, veidojot skaistus dekorus. Lieldienu gaidās mazie iestādes cālēni jau izvingrinājuši savas skanīgās balstiņas mazo vokālistu konkursā „Cālis”. Visskanīgāk šogad skanēja četrgadīgā Ervīna Rafaila Ustinskova balstiņa, kurš kļuva par konkursa laureātu un pārstāvēs pilsētu Daugavpils novada konkursā „Cāļu Cālis 2015”, kas notiks š.g. 6.aprīlī. Novēlam Ervīnam Rafailam un viņa skolotājai Aelitai Novickai jauku un pārliecinošu skanējumu konkursā „Cāļu cālis”!
Atzīmējot Raiņa un Aspazijas 150 gadu jubilejas gadu, iestādes 6 – 7 gadus vecie bērni devās uz bērnu bibliotēku „Zīlīte”, kur kopā ar Vācijas pilsētas Magdeburgas delegācijas pārstāvjiem literārajā nodarbībā „Ja jums prieka mirkļi beidzas, Nebēda pie jums tad steidzas” ļāvās Aspazijas dzejas burvībai. Bērniem bija iespēja pielietot apgūtās vācu valodas zināšanas un sveikt ciemiņus, vācu valodā noskaitot dzejoli par pavasari. Gatavojoties Latviešu kultūras centra izteiksmīgās runas konkursam „Zirņa bērni”, 27.martā „Zirņa bērni” izbira „Rūķītī”, lai noskaidrotu izteiksmīgākos un teatrālākos dalībniekus, kuri 20.aprīlī pārstāvēs iestādi Latviešu kultūras centrā izteiksmīgās runas konkursā ar dramatizācijas elementiem „Zirņa bērni”.
Citējot Raini „„Pie darba!” — un visi tam klausa, Ne kūtrākā roka nav gausa” mēs novēlam ikvienam darbīgu pavasari!

Ieskats pasākumos DarbigaisPavasarisRukiti.pdf

Informāciju sagatavoja:
Daugavpils pilsētas
24.pirmsskolas izglītības iestādes
vadītājas vietniece
Inese Kapteine
t.26533231