Daugavpils Universitātei ir nozīmīga loma reģiona attīstībā!

13.03.2015.

„Daugavpils Universitātei ir nozīmīga loma reģiona attīstībā!” tā savas runas noslēgumā secināja Daugavpils Saskaņas pamatskolas skolniece Evelīna Valtere. Viņa kopā ar komandas biedrenēm Annu Kristiānu Dimanti un Laimu Unzuli 2015.gada 12.martā piedalījās un uzvarēja Latgales reģiona debašu turnīrā 7.-9.klašu skolēniem par Daugavpils Universitātes (DU) nozīmi Latgales attīstībā.—– 
Kā debatēs ierasts, skolēniem ir jāprot diskutēt par dažādiem aspektiem, izvērtējot ne tikai sasniegto, bet arī minot izaicinājumus. Saskaņas pamatskolas komanda uzsvēra DU lomu sabiedrības aktivitātes un līdzdalības veicināšanā, kā arī programmu piedāvājumu izglītības ieguvei mūža garumā. Savukārt Rudzātu vidusskolas komandas ieteica paplašināt studiju programmu piedāvājumu, iekļaujot tajā arī ekonomiku un inženierzinātnes. Daugavpils Valsts ģimnāzijas komanda uzskata, ka pētījumi dabaszinātnes un vēsturē, kā arī saņemtie patenti fizikā ir nozīmīgi reģiona turpmākajai attīstībai, taču ir attīstāma DU sadarbība ar uzņēmējiem.
Pārliecinoši liekot lietā argumentācijas prasmes, minot daudzus piemērus kā pierādījumus teiktajam, 2.vietu turnīrā ieguva Rudzātu vidusskolas komanda, bet 3.vietu – Daugavpils Valsts ģimnāzijas komanda. Debašu treneri īpaši uzteica Dāvida Rubena (Rudzātu vidusskola), Evelīnas Valteres (Saskaņas pamatskola) un Valdemāra Felča (Daugavpils Valsts ģimnāzija) argumentēšanas prasmes. Skolēnus debašu turnīram gatavoja Inese Valtere un Ēvalds Kārklis.

Informāciju sagatavoja:
Debašu centra Latgales reģiona koordinatore
Renāte Malnace