Meistarklase „Tamborētas pavasara puķītes”

13.03.2015.

Pavasaris… Pļava… Kas var būt labāks par pļavas svaigumu un burvīgo ziedu aromātu? Pavasara ziedu kompozīcijas rada romantisku garastāvokli, bet ziedu spilgtās krāsas dāvā mums laimi un prieku. Ziedu skaistums papildina mūsu dzīves krāsas.—– 
Pēdējā laikā tiek adīti un tamborēti ne tikai apģērba gabali, bet arī dažādi dekoratīvi elementi, piemēram, puķes. Dekoratīvā tamborēšana jau kļuvusi populārāka nekā džempera, cepuru vai šaļļu adīšana. Mūsu pedagoģēm, kurām tiešām padodas dažāda veida tamborējumi, būtu vērts pamēģināt kaut ko jaunu, pameklēt idejas un, iespējams, adīšana kļūs par vaļasprieku.
Lai veidotu pavasara noskaņojumu, š.g. 11.martā Daugavpils pilsētas 11.pirmsskolas izglītības iestādē „Ābelīte” tika organizēta vēl viena pavasara meistarklase „Tamborētas pavasara puķītes”, kuru novadīja skolotājas palīdze Klaudija Makejeva. Viņas čaklās rokas radīja siltu, mājīgu atmosfēru, un ir cerība, ja kāda no idejām iedarbinās fantāziju . Dekoratīvā tamborēšana vairs nav nekas senlaicīgs, gluži otrādi – tas ir mūsdienīgi, koši un gaumīgi.

Informāciju sagatavoja:
Daugavpils pilsētas
11.pirmsskolas izglītības iestādes
vadītājas vietniece
Nataļja Kozireva
t.65474792