Karjeras iespējas IT jomā

27.04.2015.

„Daugavpilī darbs ir! Turklāt darbība IT jomā neaprobežojas tikai ar programmētāja profesiju.” Ar tādiem vārdiem š.g. 23.aprīlī iesākās Daugavpils 9.vidusskolas skolēnu tikšanās ar SIA „Geidans Solutions Latvia” pārstāvjiem.—–
Jana Žagotska, kompānijas „Geidans Solutions Latvia” izpilddirektore, izstāstīja 10.-12.klašu skolēniem par kompānijas darbības virzieniem, par prasībām kandidātiem, iestājoties darbā, un par darba perspektīvām kompānijā.
Kompānija „Geidans Solutions” (www.geidans.co.uk) ir nodibināta 2009.gadā. Galvenais kompānijas ofiss atrodas Lielbritānijā (Svindonā), 2.ofiss – Daugavpilī, filiāles – Rēzeknē un Ukrainā. Kompānija izstrādā jaunus web programmatūras risinājumus (web aplikācijas, mobilās lietotnes). Kompānija nestrādā ar privātām personām, klienti ir lielie biznesuzņēmumi. Kompānija ir ieinteresēta jaunos un aktīvos līdzstrādniekos, tādēļ tā sadarbojas ar Daugavpils Universitāti un Rēzeknes Augstskolu, piedāvājot darbu vecāko kursu studentiem un absolventiem.
Kandidātam jābūt:
• gudram, ziņkārīgam, saprātīgam;
• pozitīvam, gatavam strādāt komandā;
• ar plašām teorētiskām zināšanām IT (izpratne objektorientētā programmēšanā, zināšanas versiju kontroles sistēmās).
J.Žagotska izstāstīja arī par karjeras iespējām IT jomā un atbildēja uz skolēnu jautājumiem. Sarunas laikā izskanēja atšķirīgas idejas sadarbībai ar skolu, piemēram, palīdzība zinātniski pētniecisko darbu veidošanā.
Nadežda Mazankina, mūsu skolas absolvente, pašlaik ir kompānijas projektu vadītāja. Viņa piedāvāja skolēniem viktorīnu, lai pārbaudītu klātesošo uzmanību, un pasniedza uzvarētājiem krāsainus sporta kreklus ar kompānijas logotipu.
Mēs pateicamies J.Žagotskai un N.Mazankinai par interesanto tikšanos un lietderīgo informāciju!

Informāciju sagatavoja:
Daugavpils 9.vidusskolas
11.a klases skolnieces
Kristīna Malina,
Diāna Mironova.