VISC Inovatīvās pieredzes skolu tīkla seminārs

27.04.2015.

Š.g. 23.aprīlī Daugavpils 3.vidusskolā notika kārtējais VISC Inovatīvās pieredzes skolu tīkla seminārs „Dabaszinātņu un matemātikas mācīšanas uzlabošana skolā 1.-6.klasē”.—–
Seminārā piedalījās matemātikas un dabaszinību skolotāji no Lizuma vidusskolas, Krustpils pamatskolas, Kalsnavas pamatskolas, Cēsu 2.pamatskolas, Daugavpils Centra vidusskolas, kā arī Daugavpils pilsētas Izglītības pārvaldes izglītības metodiķe J.Azareviča, Latvijas Universitātes Dabaszinātņu un matemātikas izglītības centra (DZM IC) pārstāvji Uldis Dzērve, Ilze Gaile un Aira Kumerdanka.
Skolotāji vēroja mācību stundas dabaszinībās 1.klasē un matemātikas stundu 2.klasē. Sākumskolas skolotāja Ieva Vitkova mācīja pirmklasniekus ar pētījuma palīdzību rast atbildi uz jautājumu, kā rodas skaņa. Skolēni novēroja un klausījās dažādus skaņas avotus, secināja, ka priekšmeti, kas skan – svārstās. Matemātikas skolotāja Tatjana Hlopoka stundā „Taisnstūris. Taisnstūra perimetrs” iepazīstināja ar taisnstūra perimetra aprēķināšanas dažādiem paņēmieniem. Veicot pētījumus, skolēni noskaidroja taisnstūra īpašību, izvirzīja trīs perimetra aprēķināšanas paņēmienus. Pēc stundu vērošanas semināra dalībnieki detalizēti analizēja stundas gaitu un meklēja risinājumus, kā paaugstināt skolēnu rezultātus eksaktajos mācību priekšmetos.
Nodarbībās, kuras vadīja DZM IC mācībspēki, skolotāji izvērtēja iepriekš izveidotos stundu ar modelēšanas elementiem plānus. Koordinatori izvērtēja paveikto šajā mācību gadā un izteica priekšlikumus tālākās darbības plānošanai.

Informāciju sagatavoja:
Daugavpils 3.vidusskolas
Inovatīvās pieredzes skolu koordinatore
Larisa Dubovska