7.Starptautiskajā balto stārķu ligzdu uzskaitē čaklākā Latvijā ir Daugavpils 12.vidusskola

29.05.2015.

Kādā vēlā darbdienas pēcpusdienā sākumskolas skolotāju I.Somu iepriecina telefona zvans no Latvijas Ornitoloģijas Biedrības (LOB), jo tiek ziņots, ka 2014.gadā dabas izzināšanas pasākumā – 7.Starptautiskajā balto stārķu ligzdu uzskaitē čaklākā Latvijā ir Daugavpils 12.vidusskola—– http://dabasdati.lv/lv/article/si-briza-balto-starku-ligzdu-uzskaites-statistika/2014/.

Tiek saņemta arī pateicības vēstule no projekta koordinatoriem M.Janaus un A.Dekanta, kurā teikts:
LIELS PALDIES VISIEM, KURI IR IEGULDĪJUŠI SAVU DARBU UN LAIKU, PĒTOT MŪSU ZEMES LEPNUMU – BALTOS STĀRĶUS!
MĒS AR JUMS LEPOJAMIES!
Tieši pirms gada visi Latvijas iedzīvotāji tika aicināti atbalstīt šo projektu un piedalīties balto stārķu ligzdu apzināšanā un uzskaitē. Tieši skolas – gan skolotāji, gan skolēni un viņu vecāki ir bijuši čaklākie datu vācēji. Uzskaitē piedalījās 235 skolas (34 % Latvijas skolu). LOB saņēmusi datus par vairāk nekā 12 600 ligzdām, skolas ir ziņojušas apmēram 4000 novērojumus.
Tāpat kā citās Latvijas skolās, arī Daugavpils 12.vidusskolā čaklākie datu ziņotāji bija skolotāji un viņu ģimenes, un aizrautīgi dabas pētnieki skolēnu vidū. Visvairāk balto stārķu ligzdu bija apzinājuši un pateicībā no LOB ar krūšu nozīmīti, uz kuras attēlots baltais stārķis, saņēma: Renārs un Iveta Leiskini, Jānis un Iveta Meškovski, Daiga Kriškāne, Ineta Bogotā, Līga, Agnese un Sandra Paules, Somu ģimene, Muižnieku ģimene.
LOB aicina arī turpmāk veikt Balto stārķu ligzdu un ligzdošanas sekmju uzskaiti un savus novērojumus atzīmēt portālā www.dabasdati.lv/baltiestarki

Informāciju sagatavoja:
Daugavpils 12.vidusskolas skolotāja
Inese Soma

Foto no I.Somas personiskā foto arhīva