Iepazīstam Daugavpils pilsētu!

15.05.2015.

Gatavojoties Daugavpils pilsētas jubilejai, šī gada 14.maijā Daugavpils pilsētas 17.pirmsskolas izglītības audzēkņi devās ekskursijā, lai iepazītu Daugavpils pilsētu. Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzeja gids iepazīstināja bērnus ar pilsētas vēsturi un skaistākajām pilsētas vietām.—–
Ceļš devās uz Daugavpils Cietoksni, pilsētas simbolu, kur bērni apskatīja kazemātus – no izturīgiem materiāliem celtas slēgtas fortifikācijas būves aizsardzībai pret tiešiem artilērijas šāviņu trāpījumiem, dārzu, kura centrā uzstādīts īpatnējs piemineklis – strūklaka, kas ir izveidota no trim čuguna lielgabalu stobriem. Ar gida atbalstu ekskursijas laikā bērniem bija iespēja gūt zināšanas par nozīmīgajiem vēsturiskiem notikumiem Cietoksnī, kā arī iepazīt tā skaisto arhitektūru un jautrā gaisotnē apskatot būtiskus kultūras objektus. Katrs piedzīvojums radīja bērniem patiesu prieku, taču visvairāk mazos ceļotājus pārsteidza stāsts par Cietokšņa spoku – karavīru Vasiliju.
Ekskursijas beigās bērni apmeklēja Latvijas VUGD 150 gadu jubilejai veltītu izstādi „Pilsētas ugunssardze” Novadpētniecības un mākslas muzejā. Izstādē bērni iepazina vairāk nekā 150 eksponātus, kas atspoguļo Latvijas ugunsdzēsēju darbību laika posmā no 19.gadsimta 2.puses līdz pat mūsdienām.
Secinājām, ka Daugavpils pilsēta ar pozitīvām emocijām piepildīja katra sirsniņu. Kas var būt labāks par svaigu gaisu, saulainu dienu un jaukiem piedzīvojumiem!

Informāciju sagatavoja:
Daugavpils pilsētas
17.pirmsskolas izglītības iestādes
skolotāja
I.Žulibina