Dzejas dienās Daugavpils Centra vidusskolā viesojās Staņislavs Volodjko un Linda Kilevica

14.09.2015.

Par spīti rudenīgajam lietum un ne pārāk jaukajam laikam, š.g. 8.septembrī Centra vidusskolā notika saulains un sirsnīgs pasākums – skolēnu tikšanās ar pilsētas dzejniekiem Staņislavu Volodjko un Lindu Kilevicu.—– 
1.a, 1.b un 1.c klases skolēni tikās ar dzejnieku S.Volodjko. Šim pasākumam pirmklasnieki bija cītīgi gatavojušies, jo dzeju lasīja ne tikai pats autors, bet arī skolēni. Iepazīstot dzeju kā vārdu spēli, šarādi, mīklu – tā pirmo klašu skolēni iesāka savu ceļu dzejas pasaulē.
Linda Kilevica lasīja dzeju 11.a klases skolēniem, kā arī pastāstīja par savas bērnības iespaidiem Rīgā, vēlāk Zemgales laukos, studiju gadiem Latvijas Universitātē un dzīvi Daugavpilī. Linda ir ieguvusi filoloģijas doktora grādu, tāpēc uz jautājumu par literatūru, ko vērts izlasīt, jokojot atbildēja, ka pati ir lasījusi tik daudz, ka varētu sakraut grāmatu kaudzi, vēl augstāku nekā mūsu skola. Lai izprastu literatūru un sadraudzētos ar to, jālasa jau skolas gados, jo vēlāk, kad sākas darba gaitas un nopietni pienākumi, tam neatliek tik daudz laika.
Dzejas dienām mūsu pilsētā turpinoties, 10.septembrī Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzeja pagalmā savu dzeju lasīja arī mūsu skolas jaunie dzejnieki. Lai izdodas iedvesmot klausītājus!

Informāciju sagatavoja:
Daugavpils Centra vidusskolas
skolotāja
Dace Aizpuriete