Eiropas sporta nedēļa 3.pirmsskolas izglītības iestādē

11.09.2015.

Rudens sākumā, kad vēl spīd saulīte un laiks priecē ar siltumu, ir laba iespēja, lai sportotu un aktīvi pavadītu savu laiku. Draudzīgais 3.pirmsskolas izglītības iestādes bērnu un pieaugušo kolektīvs kopā ar visas Eiropas aktīvajiem cilvēkiem labprāt iekļāvās Eiropas sporta nedēļas pasākumos, kuri noritēja visās Eiropas valstīs no 7.septembra līdz 13.septembrim ar devīzi „Esi aktīvs!”—–
Pirmdien no paša rīta iestādes zālē sapulcējas bērni no 4 līdz 7 gadiem, lai svinīgi atklātu Eiropas sporta nedēļu. Mūzikas pavadījumā katra grupa iznesa savu karogu un ievietoja to speciālā vietā, kurā karogi palika līdz nedēļas beigām. Bērni ar prieku satika svētku viesi – dakteri Aikāsāp, kurš pastāstīja visiem par fizisko aktivitāšu un pareiza uztura nozīmi katra cilvēka dzīvē. Kopā ar jautro dakteri bērni spēlējās un aktīvi kustējās, par ko saņēma vitamīnu dāvanu – pilnu grozu ar saldiem nobriedušiem āboliem.
Nākamajā dienā, otrdien, zālē sacentās sagatavošanas grupas bērni, kurus gaidīja aizraujošs „Jūras ceļojums”. Kopā ar ļoti sportisko Kapteini komandas „Pirāti” un „Delfīni” droši cīnījās par uzvaru interesanto stafešu gaitā un iepriecināja savus līdzjutējus ar draudzīgo un jautro spēli.
Trešdien, 9.septembrī, sporta sacensības gaidīja jau vecāko grupu audzēkņus. Komandas „Drosmīgie” un „Prasmīgie” iestādes sporta laukumā sacentās rudens ražas vākšanā. Bērni ļoti centās ātrāk veikt savas komandas uzdevumu, rīkojās draudzīgi un droši, par ko sacensību beigās visi saņēma cienastu.
Bet par Eiropas nedēļas kulmināciju kļuva mūsu zibakcija „Jautrā rīta vingrošana”, kurā piedalījās ne tikai bērni vecumā no 3 līdz 7 gadiem, bet arī skolotājas, aukles un citi iestādes darbinieki – kopā 155 cilvēki! Sporta laukumā sapulcējās vienā stilā ģērbtie zibakcijas dalībnieki un ar pirmajām mūzikas notīm sāka jautru rīta vingrošanu. Vēsais rīta gaiss netraucēja mums kopā kustēties un uzlādēties ar pozitīvu enerģiju un mundrumu veselai dienai. Vēlāk iestādes foajē savu darbu sāka bērnu zīmējumu izstāde „Mēs esam sportisti!”, kurā piedalījās vecākās un sagatavošanas grupu audzēkņi.
Mūsu pēdējais Sporta nedēļas posms – aktīvas sporta pastaigas piektdien, 11.septembrī. Bērni ar prieku spēlēja kustību spēles, nodarbojās ar vasaras sporta veidiem –volejbolu, futbolu un badmintonu.
Eiropas sporta nedēļa paliks bērnu un pieaugušo atmiņā, kā spožs un aktīvs laika periods, kurš iemācīja mums vienmēr būt aktīviem un draudzēties ar sportu.

Informāciju sagatavoja
Daugavpils pilsētas
3.pirmsskolas izglītības iestādes
vadītājas vietniece
M.Pavlova